Hrvatska
Zadar u jednom danu odradi treninga koliko mi u tjedan dana

Zadar u jednom danu odradi treninga koliko mi u tjedan dana

Autor: Paulo Sarić

Fizikalije i trenažni proces ukrali su nam neizvjesniju utakmicu.

Nakon uvjerljive pobjede nad Puntamičanima Zadrani se okreću polufinalnom dvoboju protiv Cibone. Iskreno govoreći, taj je susret većini ljudi bio na umu od trenutka kada je ždrijeb obavljen, no prije toga je trebalo apsolvirati momčadi Šime Kraljevića koja je samim plasmanom na završni turnir napravila jedan od najvećih uspjeha u povijesti kluba.

- Bio je to dobar trening. Svaka čast momčadi Sonik Puntamike. Obavili smo što smo htjeli i sada se moramo pripremiti za susret protiv Cibone. Igrali smo protiv njih već tri puta ove sezone, znamo što rade – rekao je neposredno nakon utakmice centar dalmatinskog abaligaša Kristijan Krajina i dodao da nema takvog treninga koji može zamijeniti utakmicu.

Sličnog je razmišljanja bio i domaći trener Aramis Naglić koji je ostvario sve zacrtano te se već večeras okreće polufinalu.

- Dobro nam je došla utakmica protiv uvjetno rečeno slabijeg protivnika da probijemo led kupa. Protivnik nam je odgovarao. Riješili smo susret bez problema, s velikom rotacijom, nikoga nismo previše potrošili, baš kako smo očekivali, i već se pripremamo za sutrašnju utakmicu – kazao je visoki Riječanin i nastavio - to nam je već četvrta utakmica s njima ove godine Svaka je teška, svaka je nova. Respektiram njihovu kvalitetu. Iskusna su momčad i svjestan sam da tu sve takmičari koji su prošli puno toga te znam kako mogu odigrati. Naša je prednost u atmosferi u kojoj igramo, no ne očekujem lagan susret jer znam o kakvom se protivniku radi.

Upitan postoji li strah da će njegova momčad pokleknuti pod pritiskom očekivanja, dodao je:

- Pritisak postoji, pritisak smo sami isprovocirali dobrim rezultatima. Sigurno je stresno. Nemojte misliti da nije. Ipak ćemo igrati pred osam i pol, devet tisuća ljudi. No, mi smo profesionalci, tu smo da to istrpimo i da okrenemo u svoju korist.

Za razliku od trenera starijeg i popularnijeg zadarskog kluba, njegov kolega na klupi mlađeg sudionika četvrtzavršnice kupa bio je manje zadovoljan viđenim.

- Ušli smo u revijalnom tonu, što je bila možda i moja greška u pripremi utakmice. Tek sam s ulaskom Lancea dobio pozitivnu energiju. Mislim da smo mogli malo više pružiti nego što smo pružili. Moji su igrači imali veliku želju da se predstave zadarskoj publici. Osim Roka Čiklića nitko od njih nije imao priliku da se pokaže u zadarskom dresu. Očekivao sam veći otpor. No, razlika je u tome što Zadar u jednom danu odradi pet sati treninga koliko mi odradimo u jednom tjednu. A zamislite samo kolika je razlika u pet dana… - kazao je Šime Kraljević, dok je njegov ponajbolji igrač ove sezone Mario Pešut dodao:

- Nama je ovo bila velika nagrada za uloženi trud. Borili smo se protiv više rangiranih ekipa da dođemo ovdje. Malo nas je pogodilo i to što smo došli iz hladnih Jazina u ovu vrućinu, no uspjeli smo se u pozitivnom svjetlu prikazati zadarskoj publici što nam je bio i cilj.

Sutrašnji dan otvaraju Cedevita i Zabok u 17, dok Zadar i Cibona svoju utakmicu igraju u 19:30 sati.