Hrvatska
„Zadnja četvrtina je bila jako teška i za voditi i za igrati, a vjerujem i za gledati“

„Zadnja četvrtina je bila jako teška i za voditi i za igrati, a vjerujem i za gledati“

Autor: Paulo Sarić

Nastavlja se dobra forma Gorice. Ovaj put, ceh su platili Zadrani.

Osam dana nakon što su u Draženovom domu iznenadili aktualnog hrvatskog prvaka Cibonu, igrači Josipa Sesara sinoć su stigli do druge velike pobjede u dva kola. Ovaj put pao je lider prvenstva Zadar koji je u neizvjesnoj završnici propustio priliku za pobjedom i potvrdu prvog mjesta uoči trećeg kruga HT Premijer lige.

Čestitao bih svojoj momčadi na pobjedi. Vidjeli ste i sami kako je bilo na kraju. Šteta zbog penala, moglo je mirnije završiti, ali još jednom smo pokazali da smo prava ekipa. Bilo je super i nadam se da ćemo ovako nastaviti i u trećem krugu – kazao je jedan od najiskusnijih u redovima Gorice Ivan Papac.

Imali su Zadrani na samom otvaranju i deset poena prednosti, no kako je vrijeme odmicalo tako su domaćini igrali sve bolje i na koncu stigli do 15. pobjede u hrvatskom prvenstvu.

Dobro smo se pripremili. Imali smo malo lošije otvaranje, ali kada smo uhvatili konce igre, dominirali smo cijelo vrijeme. Trebali smo, i zaslužili, i ranije završiti posao, ali pet ili šest promašenih slobodnih bacanja je omogućilo Zadru šut za pojedu. No, kada se pobjedi momčad koja je osvajač kupa i prva na tablici, ne treba tražiti zamjerke – izjavio je trener „Bikova“ i dodao – tridesetak minuta je bilo lijepo, no zadnja četvrtina je bila jako teška i za voditi i za igrati, a vjerujem i za gledati.


FOTO: Nenad Mudrinić (KK Gorica/HKS)

Gostima je poraz došao u nezgodno vrijeme, manje od 48 sati pred prvi od dva „kvalifikacijska“ dvoboja za ostanak u ABA ligi protiv Koper Primorske. Početak susreta je ukazivao na mirno odrađivanje posla dalmatinskog sastava, no Gorica se preko dalekometnog šuta vratila u utakmicu i krajem treće četvrtine imala ugodnih 67-57, da bi u samoj završnici umalo prepustila pobjedu Zadru.

S linije slobodnih bacanja neprecizni su bili Brzoja i Mašić, na semaforu je ostalo sedam sekundi i lopta je došla do Karla Uljarevića. No, mladi Osječanin nije bio precizan.

Dobro smo ušli u utakmicu i poveli desetak razlike, no nakon toga smo pali. Oni su pogodili dosta trica, a mi nismo bili koncentrirani i nismo odigrali onako kako smo se dogovorili i Gorica je na koncu zasluženo pobijedila – rekao je Uljarević, s kime se složio i trener Danijel Jusup.

Gorica je zasluženo dobila. Imali smo svoje šanse, no nismo ih iskoristili. Žao mi je zbog navijača koji su nas došli pogledati i čestitam Gorici.

Do kraja drugog kruga HT Premijer lige ostalo je još jedno kolo, a Zadrani imaju sve u svojom rukama.

Pobjeda protiv Zaboka osigurala bi im „jedinicu“ i prednost domaćeg parketa pred nastavak prvenstva.