Hrvatska
Regija
FOTO: Zadrani ostali za dlaku prekratki

FOTO: Zadrani ostali za dlaku prekratki

Autor: Paulo Sarić

Dalmatinci su imali tri šuta za pobjedu, no na koncu su bodovi ostali u Laktašima.

Zadar se do same završnice držao na gostovanju kod Igokee, no domaća je momčad na koncu slavila s 94-92. Momčad Aramisa Naglića je imala čak tri šuta za produžetak ili eventualnu pobjedu, no neprecizni su bili Brzoja i Knowles pa hrvatska momčad nije došla do novog vrijednog gostujućeg trijumfa.

Premda su u utakmicu ušli oslabljeni odlaskom ponajboljeg igrača Joshue Bostica te su taktiku dogovarali na jutarnjem treningu, Zadrani su od početka pokazali da u Bosnu i Hercegovinu nisu došli tek odraditi posao. Nakon izjednačenih prvih nekoliko minuta Igokea je serijom 7-1 otišla na prednost od dva posjeda. Razigran je u tim trenucima bio nekadašnji mladi reprezentativac Hrvatske Robert Rikić, no gosti su odgovorili s 2-13 i preuzeli vodstvo što je primoralo domaćeg stratega Dragana Bajića na ranu minutu odmora. Iskusni Jakov Vladović je odigrao jako dobrih osam minuta tijekom kojih je ubacio devet koševa te je pokazao da se polako vraća nakon ozljede što je zasigurno veliko pojačanje za dalmatinski sastav.

Imala je momčad Aramisa Naglića i plus sedam (17-24) pri kraju prve četvrtine, no izlazak Prestona Knowlesa s parketa je vratio domaćine u igru. Uzvratila je Igokea serijom 10-0 te se nakon tri minute druge dionice vratila u vodstvo. Zadrani su dosta griješili, no probuđeni Luka Božić je kupio bitne skokove i omogućio svojoj momčadi da novim naletom kojega je orkestrirao Mislav Brzoja vrati rezultatsku inicijativu. Vratili su se Dalmatinci tricom Kristijana Krajine na plus sedam (27-33), no do kraja poluvremena Igokea je povezala svoje redove te je s 47-45 otišla na odmor.

FOTO: Igokea - Nenad Vuruna

Nakon izjednačenih prvih nekoliko minuta nastavaka krenuo je novi nalet Naglićeve momčadi. Razigrao se Domagoj Vuković koji je ubacio dvije trice, a i obrana je ubacila u brzinu više pa su domaćini u pet minuta sredinom treće četvrtine ubacili samo pet poena, što su Dalmatinci iskoristili da se zahvaljujući preciznom šutu za tri poena odvoje na 63-71.

U odlučujuću se dionicu ušlo s plus pet za Zadrane koji su odlijevali napadima bosanskohercegovačkog prvaka sve do 35. minute kada je Igokea serijom 5-0 nakon trice Danila Šibalića prešla u vodstvo (85-84). Najbolju je utakmicu u bijelom dresu igrao Riječanin Domagoj Vuković koji je ubacio četiri trice, no to nije bilo dovoljno gostima da dođu do nove velike pobjede. Igokea je pred kraj susreta zaigrala zonu na što se Dalmatinci nisu na vrijeme privikli te se u završnicu ušlo s plus četiri za Bajićevu momčad (94-90).  Forsirao je Knowles u tim trenucima i promašio tri trice što se obilo o glavu Zaranima. Premda se Amerikanac donekle iskupio iznuđenim faulom u napadu Reinhardta, bijeli su promašili sva tri napada za pobjedu. Jednom je neprecizan bio Brzoja, a dvaput Knowles pa su bodovi ostali u Laktašima.

Domaćine su do pobjede predvodili Dominic Artis i Nikola Jevtović s po 18 koševa, dok je najefikasniji u redovima Zadra bio Vuković s 19 poena, šest skokova i četiri asistencije.