Hrvatska
Regija
Zadrani pred praznim tribinama traže svoju šansu

Zadrani pred praznim tribinama traže svoju šansu

Autor: Paulo Sarić

Debi Mavre i korištenje suvremenih tehnologija...

Nakon još jedne uvjerljive pobjede u hrvatskom prvenstvu košarkaše Zadra večeras očekuje novi regionalni izazov. Puno teži. Najgori start u povijesti ABA lige i šest utakmica bez pobjeda učinili su svaku utakmicu „kvalifikacijskom“, a takva će biti i današnja u kojoj će igrači Danijela Jusupa odmjeriti snage protiv Mornara. Crnogorci se trenutno nalaze na sedmom mjestu na tablici s polovičnim učinkom što zasigurno ne zadovoljava visoke ambicije postavljene pred skupu barsku momčad, te će na svom parketu tražiti novi korak ka pozicijama koje vode u doigravanje.

Nemamo puno vremena za pripremu. Igrači će na mail dobiti zadatke koje trebaju ispoštovati. Nositelji se nisu pretjerano potrošili protiv Hermesa pa bismo mogli imati nešto svježine. Nemamo pravo ni na kakvu kalkulaciju i rezervu. Moramo ući najbolje što možemo, a vidjet ćemo što će nam to donijeti – izjavio je trener dalmatinskog sastava i dodao – u ABA ligi uvijek moramo nastojati biti na maksimumu. Teško mi je reći kakve su nam šanse, ali mislim da ako dobro odigramo i ako se neke stvari poklope možemo dobiti. Uvijek idem s nadom i vjerom da se nešto može napraviti.

Danas će svoj debi u zadarskom dresu imati novopridošli Dominik Mavra, no i dalje je upitan nastup Ivana Siriščevića koji je s momčadi otputovao na gostovanje u Bar.

Trn u peti je nezgodna povreda. Želja je tu, no medicinska služba govori da bi ga nova ozljeda mogla vratiti dosta unatrag. Odluka će na koncu biti na liječnicima – kazao je Jusup.

Iako je situacija daleko od idealne, optimizam ne napušta gostujuće redove.

Ne možemo puno pričati jer nismo puno napravili, ali sigurno idemo po pobjedu. Mornar je individualno dobra momčad, ali timski šteka. Tu vidimo svoju šansu – smatra mladi Jan Palokaj koji bi u izostanku Siriščevića mogao dobiti veću ulogu.

Utakmica se igra večeras s početkom u 18 sati u dvorani Topolica.