Hrvatska
Zadranima prilika za iskupljenje, Bašiću za dokazivanje, Osijeku da ponovno 'zapapri' favoritu

Zadranima prilika za iskupljenje, Bašiću za dokazivanje, Osijeku da ponovno 'zapapri' favoritu

Autor: Paulo Sarić

Mogu li Slavonci ponoviti dobro izdanje iz Zagreba i zaprijetiti još jednom abaligašu?

Dva dana nakon loše predstave i posljedično uvjerljivog poraza na gostovanju kod Cibone, košarkaše Zadra očekuje novi izazov. Moglo bi se reći da je zgusnuti raspored u ovom trenutku dobro došao Nazorovim momcima kojima nije ostalo puno vremena za razmišljanje o brojnim propustima koje su pokazali u Savskoj, jer petak donosi priliku za ispiranje gorkog okusa koji je ostao nakon poraza 'pod Tornjem'.

Ušli smo loše u defenzivnom dijelu i to je na startu razigralo protivnika. Kasnije smo tražili ritam, nekako ga našli, pa napadački to i nije loše izgledalo, međutim nismo imali disciplinu da lopta ide s jedne na drugu stranu što nam je bio zaštitni znak. Ušli smo u ludost i u polje protivnika. Imali smo 22 izgubljene lopte pa je protivnik zabijao lagane poene te smo u drugom poluvremenu doživjeli totalni kolaps – izjavio je nakon zagrebačkih minus 19 trener Zadra Ante Nazor, svjestan slabog izdanja svoje momčadi - igrali smo, ne brzo već - brzopleto i ušli u kontra ritam, a onda je to puno povoljnije za protivnika koji se mogao fokusirati na jednog igrača i zatvarati puno više prostora pošto mu ne prijeti opasnost s drugih pozicija. Glupavo smo igrali, to moram kazati!

FOTO: KK Cibona Facebook

Današnji suparnik dalmatinskog sastava trebao bi biti nešto lakši zalogaj od 'Cibosa', no kao i u većini dvoboja hrvatskog prvenstva ključan će biti pristup. Uostalom, Osječani su prije desetak dana upravo protiv aktualnog hrvatskog prvaka pokazali da mogu biti vrlo neugodni ako ih se ne shvati ozbiljno.

Pred nama je zahtjevna utakmica, pošto se igra u ritmu svaka dva dana. Tražit ćemo bolji pristup, puno veću energiju, puno bolju kombinatoriku, želju, volju i agresivnost nego smo prikazali na posljednja dva teška gostovanja protiv Budućnosti u Podgorici i Cibone u Zagrebu gdje smo faktički nestali s terena u drugom poluvremenu. Trebamo popraviti dojam, na teren izaći maksimalno mobilizirani i probati ispraviti sve nedostatke koji su bili evidentni.

Slavonci su tijekom ljeta uvelike promijenili igrački kadar u odnosu na prošlu sezonu. Dres 'Brokera' više ne nose Mario Ihring, Abdul Malik Abu i Ante Gospić koji su svoju sreću potražili u novim sredinama, no dolasci Lovre Bašića i Antonija Jordana pokazali su se kao pravi potezi i nagovijestili da se momčad Domagoj Kujundžića ne smije podcjenjivati.

Protivnika izuzetno respektiram. Prikazali su dobre partije te su znali zapapriti puno jačim momčadima od sebe, pa se moramo maksimalno kvalitetno pripremiti za današnju utakmicu – istaknuo je Nazor.

FOTO: Basketball.hr

Večeras nas očekuje zanimljiv okršaj na razigravačkoj poziciji. Zadranin Lovre Bašić protiv Osječanina Karla Uljarevića. Direktan obračun i pokazatelj tko je bolje tržio ovoga ljeta.

 Osijek je u posljednjem kolu slavio kod kuće nakon što se na gostovanju kod Cibone držao do samoga kraja, čime je pokazao kvalitetu. Imaju dobre pojedince i sigurno su ozbiljan protivnik. Moramo igrati sukladno našim principima i u obrani i u napadu, te utakmicu shvatiti maksimalno ozbiljno, jer nam je svaki susret jednako važan. Probat ćemo dati sve od sebe da pobijedimo – kazao je mladi Slavonac u redovima Zadra.

Utakmica se igra večeras s početkom u 19 sati u dvorani „Krešimir Ćosić“.