Hrvatska
Zagreb poveo 13-0 i stao, Hermes u zoni doigravanja

Zagreb poveo 13-0 i stao, Hermes u zoni doigravanja

Autor: Branko Tabak

Nakon pobjede protiv Zagreba košarkaši Hermes Analitice i službeno borbu za ostanak mijenjaju u borbu za doigravanje.

U drugom derbiju začelja kojeg nam je donijelo 11. kolo HT Premijer lige Analitičari su u Trnskom nadigrali 'mrave' 87-95 te se s omjerom 5-6 izjednačili sa Zabokom na diobi osmog i devetog mjesta.

Alkar je nakon jučerašnje pobjede protiv Vrijednosnica Osijek deveti s četiri pobjede. Slijede Osijek i Zagreb s po tri, Jazine s jednom i Ribola Kaštela bez pobjede. Ispadaju tri momčadi, pa se može reći da je Hermes Analitica izvan opasne zone, no svakako mora biti na oprezu.

Susret gradskih rivala započeo je serijom Zagreba 13-0, koju je tricom prekinuo Ivan Svoboda. Isti je igrač krajem prve četvrtine spustio zaostatak Hermesa na jednu znamenku (31-23).

U drugoj četvrtini sasvim drugačija slika. Hermes je polako topio zaostatak, da u 16. minuti tricom Bruna Perića poveo 38-40 i više nije išao u rezultatski minus. Štoviše, razigrani analitičari su otišli na +11 i mirno čekali nastavak utakmice.

U njemu su nastavili tamo gdje su stali u prvom dijelu. Punili su koš Zagreba i poletjeli do nedostižnim 53-70 u 28. minuti. Zagreb je pokušava do samo kraja, Heres se držao na desetak razlike i tek je u završnoj minuti dopustio približavanje domaćina na 87-93.

Ipak, pobjeda u niti jednom trenutku nije bila upitna.

Kod Hermesa Julijan Raič je postigao 23 poena uz 7 skokova. Ivan Svoboda je postigao 20, a Hrvoje Garofulić 14. Matej Buovac je s 20 poena predvodio Zagrepčane. Ante Krapić ih je postigao 17 uz 9 skokova.