Hrvatska
Zanimljiv okršaj u Slavoniji. Može li Đakovo skinuti 'skalp' i drugom lideru na tablici?

Zanimljiv okršaj u Slavoniji. Može li Đakovo skinuti 'skalp' i drugom lideru na tablici?

Autor: Paulo Sarić

Što će presuditi, entuzijazam i šut domaćina ili dobra priprema gostiju?

Nakon poraza u prvom kolu na gostovanju u Dubrovniku KK Sonik Puntamika zaredao je sa šest uzastopnih pobjeda te se uoči vikenda nalazio na diobi prvog mjesta Prve muške lige, zajedno s Jazinama. Dvije zadarske momčadi odvojile su se na vrhu i najavile zanimljiv nastavak sezone, a prvi izazov na tom putu Puntamičane očekuje već danas u Đakovu. Dalmatinci su na put krenuli rano ujutro kako bi bili što spremniji za popodnevni dvoboj protiv momčadi Davora Lončarića.

- Đakovčani su jako dobri domaćini, čak su se i ponudili da će nas provesti gradom. Ali mi tamo ne idemo turistički. Idemo učiniti sve da bismo pobijedili – rekao je u uvodu trener Sonika Šime Kraljević.

FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

Zadrani u utakmicu ulaze nakon uvjerljive domaće pobjede nad Pulom 1981 koju su prošli tjedan svladali s velikih 26 razlike te u Slavoniji žele novi, sedmi uzastopni trijumf. No, to je puno lakše reći nego ostvariti. Đakovo je solidna ekipa koja je svoj potencijal pokazala na samom otvaranju prvenstva kada je, među ostalim, nanijela i jedini dosadašnji poraz 'Žutoj podmornici'.

- Prva dva kola su igrali s entuzijazmom i pokazali koliko mogu, ali onda su izgubili od Rudeša koji je možda i najslabija momčad u ligi i nakon toga je entuzijazam splasnuo. Pogotovo kod igrača koji na treninge i utakmice dolaze iz Zagreba ili Slavonskog Broda. Ipak, Đakovo igra doma i danas će biti druga priča. Znamo da nam prijeti opasnost od Mateja Karlovića koji je opasan igrač i od njihove zone 2-3. Momčad su koja puca puno trica i bazira se na brzim šutevima. Ne mogu reći da igraju 'run and gun' jer trkački ne mogu parirati, pogotovo nama koji smo možda i najpripremljenija momčad lige u tom aspektu, ali često pucaju iz poluprilika. Imaju dosta dobih igrača, od Kraljevića, Hrkača, Češkića itd. i ako im šutevi budu ulazili mogu biti opasni – dodao je šibenski trener na klupi Puntamike.

FOTO: KK Đakovo

Iza Zadrana je dobar radni tjedan te u Slavoniju putuju u gotovo kompletnom sastavu. Ipak, uz već duže vremena ozlijeđenog Ceranju gostujući trener na raspolaganju zbog ozljede neće imati ni mladog Roka Erslana.

- Zadovoljan sam radom momaka ovaj tjedan te u Đakovo idemo u gotovo kompletnom sastavu. Erslan nažalost neće biti s nama, ali svi ostali su na broju. Eddi Jurjević i Antonio Mišić na treninzima su radili  visokim intenzitetom te ćemo ih malo više koristiti tijekom susreta. Vjerujem da smo se spremili na sve izazove koji nas očekuju – zaključio je Kraljević.

Utakmica se igra u nedjelju s početkom u 17 sati.