Hrvatska
FOTO/VIDEO: Puntamika razbila Puližane s plus 26 i došla do šeste pobjede

FOTO/VIDEO: Puntamika razbila Puližane s plus 26 i došla do šeste pobjede

Autor: Paulo Sarić

Jedini poraz Zadrani su upisali u prvom kolu na gostovanju u Dubrovniku.

KK Sonik Puntamika nastavlja s dobrim igrama. Momčad trenera Šime Kraljevića u toplim je Jazinama u kojima je prvi put upaljeno nedavno postavljeno grijanje došla do šeste pobjede u sezoni i ostala na vrhu tablice Prve muške lige. „Žrtva“ Puntamičana ovaj je put bio KK Pula 1981 koji nakon odlaska svog najboljeg igrača Christophera Hortmana nije uspio pružiti pravi otpor Zadranima te je Jazine napustio s 26 poena minusa (86-60).

FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

Domaćini su od početka krenuli autoritarno i nakon početnih 0-2 Pule serijom 16-2 otišli na dvoznamenkastu prednost koju nisu ispuštali do kraja susreta. Agresivnom su obranom preko cijelog terena tjerali igrače Branimira Pavića na izgubljene lopte i, prije svega, loše pozicije za šut pa su nakon prvih deset minuta imali velikih 18 koševa prednosti (29-11). Mladi Roko Erslan polaganjem je odveo Zadrane na 33-13 u 12. minuti, da bi period bolje igre gostiju i posljedična serija 0-7 nakratko vratili Puližane na 14 poena zaostatka (34-20). No, tada se razigrao bivši kapetan GKK Šibenik, iskusni Teo Petani i trima tricama vratio svoju momčad u „zavjetrinu“.


Na veliki se odmor otišlo s 49-30, što su domaćini učas serijom 10-3 pretvorili u velikih plus 26 nakon čega je pitanje pobjednika bilo riješeno. Vodili su igrači Šime Kraljevića u dva navrata i s 28 razlike, u 28. minuti nakon polaganja Benjamina Bučaja i minutu kasnije nakon trice Antonia Mišića, no do plus 30 nikako nisu uspijevali doći sve do same završnice, pa je najzanimljivija stvar u međuvremenu bio pokušaj zvanja time-outa gostujućeg Amerikanca Henryja Frencha prilikom dupliranja kraj klupe Sonika tri minute prije kraja.

FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

Domaćine su do nove pobjede vodili Jure Perić sa 16 poena i sedam skokova te Dino Palčić s 15 koševa, devet skokova i šest asistencija, dok je bolji od ostalih u pulskim redovima bio kapetan Vedran Pušić koji je ubacio 13 poena.