Hrvatska
Zaražena su još tri igrača Splita, pred nama je najizazovnija sezona ikada

Zaražena su još tri igrača Splita, pred nama je najizazovnija sezona ikada

Autor: Branko Tabak

Ovoliko nepoznanica i neizvjesnosti nije bilo ni u ratnim sezonama.

KK Split se oglaso s rezultatima testiranja momčadi kojima se pristupilo nakon što je jedan igrač zaražen koronavirusom.

- Nakon provedenog testiranja na igračima KK Splita, koji su u samoizolaciji, obavještavamo javnost da su još tri naša igrača pozitivna na Covid-19. Jedan od igrača ima blaže simptome, dvojica su bez bilo kakvih simptoma, a svi daljnji postupci bit će usklađeni s uputama epidemiologa, navodi se u priopćenju KK Split. 

Ukupno, četiri su igrača KK Split zaražena.

Kako će funkcionirati košarka u Hrvatskoj i regiji u novom normalnom ostaje nam za vidjeti. Činjenica je da je ulaskom Covida-19 na Gripe momčad zaustavljena u pripremama za novu sezonu i da su planovi poremećeni. U natjecateljskoj fazi ovakve će se situacije izravno odražavati i na rezultat, no želi li se natjecanje privesti kraju - zdravi će igrati, zaraženi pauzirati.

HT Premijer liga ipak ima veće šanse od ABA lige koja će imati silne probleme u usklađivanju epidemioloških mjera koje su u pojedinom trenutku na snazi u državama koje participiraju u njoj, a ima ih pet u elitnom razredu, odnosno šest ako u obzir uzmemo i ABA 2 ligu.