Europa i Svijet
Hrvatska
Zdovc: Lokomotiv igra onako kako bih ja želio da igra Cedevita

Zdovc: Lokomotiv igra onako kako bih ja želio da igra Cedevita

Autor: KK Cedevita

'Ne branim se odgovornosti, ali Lokomotiv ima upola manje utakmica od nas...'

Demetris Nichos i Jure Zdovc te Saša Obradović i Frank Elegar komentiraju utakmicu Eurokupa Cedevita-Lokomotiv nakon koje su Zagrepčani ostali bez izgleda za četvrtfinale, a Rusi zadržali savršeni učinak u Europi sa 14 pobjeda u 14 susreta.  

Jure Zdovc, trener Cedevite: "Kuban je ekipa koja igra, ja ću to reći otvoreno, onako kako bih ja želio igrati. To su neke moje želje i na početku priprema radili smo dosta na tome. Vidi se da oni imaju upola manje utakmica od nas, ali nije da se branim odgovornosti. Ne možeš dobiti utakmicu ako trice šutiraš 1/23. S druge strane, oni su kaznili svaku našu grešku. Oni igraju kao tim i tu je razlika. Nekako smo uspjeli doći na šest razlike, ali oni su nas opet jako brzo kaznili. Vidi se da nema energije. Dok je ima, tu još možemo, ali kad tu padnemo počne nervoza i definitivno smo zasluženo izgubili."

Demetris Nichols, krilni igrač Cedevite: "Došli su ovdje kako bi pobijedili i igrali. To su i uspjeli. Mi moramo igrati bolje kao momčad i individualno. Moramo raditi kako bi bili bolji. Nismo konstantni i ne možemo igrati dobro samo pet od 40 minuta. Moramo cijeniti svaki napad i svaku obranu. Imali smo nekih svojih trenutaka, no tricu smo šutirali samo 1/23. Treba reći i da su oni u ovom trenutku jedna od najboljih europskih momčadi."

Saša Obradović, trener Lokomotiva: "U nekim fazama je sigurno bilo teže u odnosu na ovo što rezultat pokazuje. Mislim da smo u velikom dijelu susreta bili dominantni i da smo zaslužili pobjedu. Ovih 14 pobjeda u Eurokupu sigurno nas tjeraju da budemo najbolji i ja svaki put od svoje ekipe očekujem da igra bez kalkulacija. Ne smijemo dozvoliti padove u igri, no rezultatom i velikim dijelom igre mogu biti zadovoljan."

Frank Elegar, krilni centar Lokomotiva: "Nije to bila laka utakmica. Još jednom smo imali vodstvo, no izgubili smo koncentraciju i pokušavali smo biti zanimljivi. Na kraju smo ipak odigrali prave akcije, pogodili neke šuteve i odigrali nekoliko dobrih obrana, tako da smo izborili pobjedu."