Hrvatska
Zdovc: Neki igrači Cibone imaju status koji još nisam vidio, mogu raditi što žele

Zdovc: Neki igrači Cibone imaju status koji još nisam vidio, mogu raditi što žele

Tko gubi...

Cibona je iznenadila Cedevitu u prvoj utakmici finalne serije doigravanja i slavila posve zasluženo 96-87. Nakon utakmice svoje su viđenje dali treneri Jure Zdovc i Ante Nazor te igrači Roko Leni Ukić i Domagoj Bošnjak. 

Jure Zdovc, trener Cedevite: 

"Čestitam Ciboni na pobjedi. Mi smo igrali slabo i premekano, a protiv Cibone treba igrati čvrsto. Treba se s njima potući jer neki njihovi igrači imaju status koji još nisam vidio, mogu raditi što žele i tu se mi ne snađemo. Počeli smo preslabo, no ako smo imali snage da dođemo na -6 znači da je snaga bila tu negdje, ali je bila negdje skrivena. Mi već neko vrijeme igramo sebičnu i egoističnu košarku. To nije moja košarka. Ja sam za dva driblinga i pas, a Cibona baš na drugoj strani igra kako ja želim. Oni su dodavali i pogađali, a poslije su imali i sreću. Pogađali su neke teške šuteve od table, ali na neki način su to možda i zaslužili."

Roko Ukić, kapetan Cedevite:

 "Odigrali smo dosta lošu drugu četvrtinu i prve dvije minute drugog poluvremena. Oni su napravili 20 razlike, a pozitivna stvar, ako ćemo gledati na taj način, je da smo se pokušali vratiti. Došli smo na jedan otvoren šut za tri poena na 30 sekundi do kraja. Međutim, sigurno da bi bilo nezasluženo da smo to pogodili jer je Cibona bila bolji protivnik većim dijelom utakmice. Ja sam jučer rekao da će to biti pravo finale i prava serija. Ovo će, po meni, biti duga serija i mi se sad moramo potruditi da uopće bude duga. Oni su zadali prvi udarac, a na nama je da odgovorimo."

Ante Nazor, trener Cibone: 

"Čestitam momcima na pobjedi. Nisam očekivao utakmicu na veliki broj poena jer su finala više ratnički nastrojena. Utakmica je bila bam-bam i ono s čim ne mogu biti zadovoljan je da smo u jednom trenutku gledali semafor i prestali igrati. To se ne smije događati. Moramo igrati od početka do kraja utakmice i ja se nadam da ćemo u sljedećoj utakmici imati puno jači fokus. 25 poena je preveliki kapital da bi ovako kockarski ušli u samu završnicu. Jedino dobro u ovoj utakmici je pobjeda."

Domagoj Bošnjak, igrač Cibone:

 "Imali smo stvarno odličnih perioda, ali i gluposti. Nismo još ništa odradili i ovo je tek početak serije. Trebamo se pripremiti za nedjelju i pokušati opet pobijediti. U ovoj utakmici bilo je svega. Imali smo 25 razlike, a na kraju je opet došlo stani-pani. Iza ove utakmice treba zapisati samo pobjedu."