Hrvatska
Zdovc: Nema posebne radosti jer smo napravili ono što smo morali!

Zdovc: Nema posebne radosti jer smo napravili ono što smo morali!

Autor: Paulo Sarić

O renomeu Cedevite dovoljno govori podatak da su pojedinci u narančasti dres vratili radi osvajanja naslova…

Na zapadu ništa novo. Tim bi se stihovima iz davne uspješnice jednog od najpopularnijih rock-bendova bivše države mogla opisati, ne samo finalna serija, već i cijela sezona hrvatskog košarkaškog prvenstva. Cedevita je na terenu potvrdila ulogu favorita i „trokorakom“ došla do petog uzastopnog naslova prvaka države. Petog osvojenog protiv Cibone.

Gostujući je strateg zadnjih tjedana iskreno govorio da je njegova momčad favorit u finalnoj seriji, a nakon nedjeljnog susreta jednako je otvoreno detektirao razloge slavlja 'Vitamina'.

- Dobra obrana. [Bila je] dosta nervozna utakmica. Znaš da si na korak od naslova, ali još toliko treba. Toliko blizu, a toliko daleko. Imamo kvalitetu, ali Cibona je ipak bila motivirana i dobra. Čestitke njima, ali prije svega mojim momcima koji su izdržali napornu sezonu koju ćemo sigurno pamtiti. Čestitam i upravi. Na kraju nema posebne radosti jer smo napravili ono što smo morali – rekao je Jurij Zdovc nakon svog drugog naslova prvaka Hrvatske.

FOTO: KK Cedevita Facebook

Prvog je osvojio sa Splitom, davne 2003. godine. Tada je, kao i sada, u momčadi imao Roka Lenija Ukića. Iskusni je 33-godišnjak tih dana počinjao svoju košarkašku karijeru i slovio za jednog od najvećih hrvatskih talenata, a jučer je, moglo bi se reći, napravio puni krug i ponovno se okitio zlatom zlatom zajedno s nekadašnjim razigravačem slovenske reprezentacije.

- Teško, nemoguće, vruće… Ponovio sam drugu utakmicu u kojoj sam vrhunski igrao 35 minuta, a onda zadnjih pet nisam znao gdje sam i [donosio] neke glupe odluke. Međutim, nije nas koštalo jer smo super branili. Ponosan sam i sretan radi ovog naslova. Znam da nekom sa strane to izgleda lako. [Misle] Cedevita će osvojiti… Međutim, treba to i napraviti. Igrali smo protiv dobrog i motiviranog protivnika, ali pokazali smo se kao bolja momčad i zasluženo smo osvojili [naslov] – izjavio je jedan od najiskusnijih igrača u slavljeničkim redovima.

Nekadašnji je hrvatski reprezentativac podršku imao prije svega u mladoj bosanskohercegovačkoj zvijezdi Džananu Musi koji bi, tako kazuju skauti, uskoro mogao zasjati i nad američkim nebom.

- Pokazali smo da smo dobar tim i da imamo sjajan roster, posložen od strane trenera. Pobjedu smo zaslužili – kazao je nakon utakmice Musa koji je bio najbolji strijelac jučerašnjeg susreta s 21 poenom.

FOTO: KK Cedevita Facebook

Mladiću iz Bihaća ovo je već treći naslov prvaka Hrvatske, a toliko ih ima i hrvatski reprezentativac Ivan Ramljak.

- Zato sam se i vratio. Šalim se… Bilo je možda i teže nego smo očekivali. Nakon prve utakmice osjetila se nervoza, bez obzira na to što smo znali da smo jači i da imamo bolju ekipu. Skupili smo se i dali sve od sebe – dodao je povratnik u redove Cedevite.

Ramina je obrambena uloga bila od velikog značaja 'Vitaminima', a u odlučujućem ju je dvoboju „zasolio“ i s dvije pogođene trice kojima je odbio posljednje nalete domaćina. Jednu je dodao, i tako „podbacio“ kolega mu po trudu i defenzivnom učinku Filip Krušlin. Kruška je, naime, u svakoj od prve tri utakmice dvaput bio precizan iza linije 6,75 metara,

- Mislim da je cijela serija, osim prve utakmice, bila uvjerljivo na našoj strani. Još jednom se pokazalo da se ne radi ražanj dok je zec još u šumi. Nakon loše prve utakmice gdje smo izgubili na domaćem terenu, pokazali smo karakter i to je ono što krasi ovu momčad kroz čitavu sezonu. Ponavljao sam to više puta te mi je radi ljudi u klubu i svih igrača izuzetno drago što smo opet osvojili prvenstvo – zaključio je bek-šuter koji se sada okreće reprezentativnim izazovima.

Nakon par dana odmora očekuju ga pripreme za susrete u Trstu i Cluju koji će odrediti budućnost hrvatskih ambicija za plasman na Svjetsko prvenstvo.