Europa i Svijet
Hrvatska
Željko Pavličević preuzeo bivši Gaddafijev klub

Željko Pavličević preuzeo bivši Gaddafijev klub

Autor: Paulo Sarić

U Al-Ittihadu je, doduše u nogometnoj sekciji, punih 12 godina igrao pukovnikov sin Al-Saadi Gaddafi.

Dvostruki prvak Europe s dvama najtrofejnijim hrvatskim klubovima Cibonom i Splitom, Željko Pavličević pronašao je novi angažman. Iskusni stručnjak koji je trenersku karijeru započeo u rodnom Zagrebu nakon rada u Aziji i na Starom kontinentu odlučio se okušati u Africi te će mu novi poslodavac biti tripolitanski Al-Ittihad.

Al-Ittihad jedan je od najboljih libijskih klubova s ukupno 16 naslova prvaka ove građanskim ratom zahvaćene države. Ipak, posljednji su trofej osvojili sada već davne 2008. godine kada su u finalu svladali Al Ahly Tripoli te su se dovođenjem nekadašnjeg europskog prvaka Željka Pavličevića koji je posljednji angažman imao u Japanu gdje radi posljednjih deset godina odlučili vratiti na stare staze slave.

Da misle ozbiljno osim angažiranja 'Spikera' pokazali su i dovođenjem donedavnog igrača Cibone Brandisa Raleyja-Rossa koji je u 11 utakmica u dresu 'Vukova' u regionalnom natjecanju prosječno bilježio 9,5 poena uz dvije asistencije, a najbolju je partiju odigrao u Ljubljani gdje je s 20 koševa bio najbolji strijelac svoje momčadi u vrijednoj pobjedi za bijeg s dna tablice.

Ciljevi su jasni. Osvajanje naslova domaćeg prvaka i kupa ove sjevernoafričke države.

Dodajmo ovome da će Pavličeviću pomoćni trener biti mladi zadarski strateg Luka Bujas koji je prije nekoliko dana prekinuo suradnju s prvoligašem KK Jazine Arbanasi, a čitav je posao ugovorio Željkov sin i licencirani FIBA-in agent Vedran Pavličević.