Hrvatska
Regija
Žorić ne može sam, ozlijedio se Tomas

Žorić ne može sam, ozlijedio se Tomas

Novo posrtanje Cibone.

Cibona je u 9. kolu ABA lige poražena u Laktašima od Igokee 63-57. U tvrdoj i neizvjesnoj utakmici Domagoj Bošnjak je 15 sekundi prije kraja približio svoju momča na dva poena zaostatka (59-57), Lee je s linije slobodnih bacanja odveo Igokeu na nedostižnih 61-57. U samoj završnici Bilinovac je promašio tricu, a Gajić u posljednjoj sekundi postavio konačni rezultat.

U momčadi Ante Nazora dominirao je Luka Žorić s 21 poenom, no u skoku je bio skroman (3). Nitko od ostalih igrača Cibone nije stgao do dvoznamenkastog statističkog pokazetelja. Josip Bilinovac i Marin Rozić su bili na korak od toga. Prvi je postigao 9 poena, a drugi imao 9 skokova.

U redovima domaćina Jevtović i Radivojević postigli su po 12 poena.

- Čestitam Igokei na zasluženoj pobjedi. Kontrolirali su veći dio susreta. Mi smo uložili puno napora da stignemo u egal i izgubili smo snagu da preokrenemo rezultat u našu korist. Time je pogodovala i ozljeda Marka Tomasa koja nadam se da nije strašna“ , izjavio je nakon utakmice trener Ante Nazor.

„Bez obzira trebam čestitati svojim momcima koji su se ponašali na današnjoj utakmici onako kako ja želim. Problema ima, ali tu smo da ih rješavamo. Samo da moja momčad nastavi s ovakvim angažmanom ulaziti u sve utakmice i treninge i na dobrom smo putu“ , zaključio je prvi strateg Vukova.

“Igrali smo jednu tvrdu utakmicu kakvu smo i željeli igrati. Nakon lošijeg početka, napadački smo se vratili do 53:53 i bili smo natrag u utakmici. Mislim da je to pravi put kako trebamo igrati i da su svi pokazali da možemo. Fali nam još nekih detalje, ali smo bili na dobrom putu sa željom i voljom. Žao mi je što smo izgubili na kraju”,  izjavio je najbolji strijelac Cibosa večeras Luka Žorić