Hrvatska
Regija
Zrinjski u finalu BiH, briljirao Marko Ramljak

Zrinjski u finalu BiH, briljirao Marko Ramljak

Autor: Branko Tabak

Ramo je zabio 21 poen uz 8 skokova.

Košarkaši HKK Zrinjski su izborili finale doigravanje Prvenstva BiH. U trećoj utakmici polufinala momčad Hrvoja Vlašića je pobijedila sarajevski Spars 88-72. Iako to rezultat ne sugerira, Mostarci su dugo visili u ovom susretu. 

Gosti su u posljednju četvrtinu ušli s tri poena viša (57-60). Uslijedilo je 10 minuta fantastične prezentacije Mostaraca koji su ovu četvrtinu dobili 31-12 i na kraju slavili s uvjerljivih 16 poena viška.

Osim prilike da osvoje naslov prvaka BiH igrači Zrinjskog ovom su pobjedom osigurali nastup u Drugoj ABA ligi i sljedeće sezone.

Podsjetimo Spars je u prvoj utakmici u Mostaru slavio s 30 poena viška, uslijedila je dramatična utakmica u Sarajevu u kojoj je Zrinjski izborio majstoricu.

U njoj su do pobjede Mostarce povukli Najefikasniji Marko Ramljak s 21 poenom i osam skokova, Murry je postigao isti broj poena uz sedam skokova i Brummit s  12 poena uz devet skokova.

Protivnik Zrinjskom u finalu bit će branitelj naslova Igokea koja je u dvokoraku, s dvije visoke pobjede, preskočila Bosnu. Prva utakmica finalne serije  odigrat će se u subotu, 12.05. os početkom u 20:15 sati u Mostaru.