Europa i Svijet
Hrvatska
Regija
Zadar u finalu s Barcelonom

Zadar u finalu s Barcelonom

Autor: Paulo Sarić

Beograđani zaleđeni na minus 39.

Mladi Zadrani nastavljaju u ubojitom ritmu. Nakon pobjeda nad Balkanom i Budućnosti igrači Marka Selina svladali su i vršnjake iz beogradskog Partizana. Nakon sporog otvaranja susreta u kojemu smo u prvih pet minuta vidjeli tek šest poena, četiri sa zadarske i dva s beogradske strane, nastavak je u potpunosti pripao hrvatskoj momčadi koja je na koncu došla do uvjerljive pobjede (82-43) te će u današnjem finalu odmjeriti snage s Barcelonom.

Nakon što su 'upalili motore' krajem prve četvrtine, Dalmatinci se više nisu osvrtali. Razlika je već do poluvremena narasla na 19 razlike (46-27) pa su u nastavku priliku dobili i mladići s klupe. Nije dugo trebalo da svih 12 Zadrana okusi parket, no ni to nije spriječilo Selinove trupe da upišu najuvjerljiviju pobjedu na turniru.

Na koncu je najefikasniji u redovima hrvatske momčadi bio Maksim Matulina sa 17 poena, a pratio ga je Duje Brala s 13 koševa i deset skokova, dok je jedini dvoznamenkasti u redovima Partizana bio Marko Tojagić s deset poena.

Mladi će Zadrani u današnjem finalu odmjeriti snage s Barcelonom. Utakmica se igra u dvorani Boris Trajkovski s početkom u 18:30 sati.