Regija
ABA Superkup: Golemac, Čakarun i društvo izbacili Crvenu zvezdu

ABA Superkup: Golemac, Čakarun i društvo izbacili Crvenu zvezdu

Autor: Branko Tabak

Senzacija pred praznim tribinama Draženovog doma.

Senzacija na otvaranju ABA Superkupa. Prvak regionalne lige i sudionik Eurolige Crvena zvezda je poražen od prošlosezonskog prvaka ABA 2 lige Primorske 88-82.
Najefikasniji u redovima slovenske momčadi, koju s klupe vodi Jurica Golemac, bio je Marko Jagodić-Kuridža s 18 poena. Harris je dodao 14, Holt 10, a Čakarun, Lazić i Barič postigli po devet poena.

Kod Zvezde istaknuli su se Davidovac s 15, Gist s 12 i Baron s 10 poena.

Partizan je do pobjede vodio Paige sa 21 poenom, dok je Birčević dodao 16. Nemanja Gordić je bio vrlo dobar sa devet poena i po tri skoka i asistencije. S druge strane Marko Simonović je postigao 17 dok je dvocifren bio i Atić sa 11 poena, čak osam skokova i dvije asistencije.

I dok jedni Beograđani pakiraju kofere i napuštaju Zagreb drugi ostaju u igri za trofej. U prvom četvrfinalnom srazu Partizan je s uvjerljivih 86-73 slavio protiv Mege.

Partizan je do pobjede predvodio Paige s 21 poenom, dok je Birčević dodao 16. U redovima Mege istaknuo se Marko Simonović koji je postigao 17 poena.

U petak su na rasporedu preostale dvije utakmice četvrtfinala. U 17 sati sastaju se Cedevita Olimpija i FMP, a u 20:30 Cibona i Budućnost. Nadamo se uz bolju posjećenost na tribinama.