Hrvatska
Agrodalm slavio u zagrebačkom derbiju, Dubrava u zadnjih 5 minuta ispustila +10

Agrodalm slavio u zagrebačkom derbiju, Dubrava u zadnjih 5 minuta ispustila +10

Autor: HKS

Dorian Ribarić tricom odlučio pobjednika.

U sedmom kolu Prve lige na red je došao zagrebački derbi u kojem je Dubrava gostovala kod Agrodalma u dvorani na Pešćenici. Obje ekipe su u prošlom kolu upisale poraze u, ove sezone, jako izjednačenoj ligi. 

Gosti su otvorili susret tricom Majića, a Agrodalm je promašio prvih nekoliko napada te je Dubrava iskoristila ponuđeno pa je ubrzo na semaforu bilo 10:0 i Joško Garma je bio prisiljen pozvati minutu odmora. Ulaskom Andreja Ceraja slijedi serija 6:0 Agrodalma koju kreira Ceraj svojim zakucavanjima, a već u 6. minuti dolazi i do vodstva Agrodalma 18:15 nakon još jednog zakucavanja Ceraja. U sljedećim minutama se uspostavila ravnoteža na terenu te su se momčadi izmjenjivale u vodstvu. Ipak, pred kraj prvog poluvremena sjajnu igru Dubrave je Ćubrić okrunio tricom za vodstvo 47:40, a to je ujedno i rezultat prvog poluvremena. 

Imala je Dubrava laganu prednost tijekom cijele treće četvrtine, ali Agrodalm je nastojao držati visok intenzitet da se gosti ne odlijepe na nedostižnu razliku jer su u tim trenucima prijetili iz svih oružja. 

Čak i nakon trice Perića i 10 razlike Dubrave (77:67) na 5:50 minuta do kraja se moglo vidjeti velika želja na licima domaćih igrača koji su se odbijali predati. Upravo velika želja i htijenje su urodili plodom jer je prvo Dorian Ribarić tricom, a potom i dvicom smanjio na 5 razlike, a kad mu se priključio i mladi Ivan Jurinec, istopila se prednost Dubrave pa se s izjednačenim rezultatom 80:80 ulazi u zadnje dvije minute. Ponovno Ribarić preuzima odgovornost te ubacuje tricu, šok nakon kojeg se Dubrava nije oporavila!

Konačni rezultat 84:80 i pobjeda Agrodalma nakon sjajnog preokreta u završnici. 

Kod domaćina Agrodalma najbolji Dorian Ribarić s 19 poena i 7 skokova, Ivan Jurinec je postigao 14 poena uz 8 skokova.

Kod Dubrave dvoznamenkasto je bilo čak 5 igrača, najviše je postigao Ivan Tvrko Majić s 14 poena. 

Kompletna STATISTIKA

 

Trener Agrodalma - Joško Garma: "Rekao sam dečkima da treba vjerovati jer smo posljednju utakmicu prosuli prednost, a večeras se digli iz mrtvih. Vjerovali su u pobjedu i to se na kraju vratilo. Htio bih naglasiti da smo imali jako težak tjedan nakon poraza u Rijeci gdje smo s puno novih stvari uspjeli dobiti utakmicu i ovo je velika nagrada igračima."

Trener Dubrave - Darko Krunić: "Nemam predug komentar na ovu utakmicu osim da smo izgubili na sličan način kao i prošlo kolo. Utakmicu koju smo praktički već dobili uspijevamo na samom kraju i izgubiti."