Hrvatska
Ako je Grafova trica vrijedila dva, vrijedi li ova Boothova ostanka?

Ako je Grafova trica vrijedila dva, vrijedi li ova Boothova ostanka?

Autor: Branko Tabak Teo Cilar Photo: Antonio Mirko Macan Photography

Alkar pobijedio Hermes Analiticu tricom Bootha osam sekundi prije kraja produžetka.

Važnu pobjedu ostvarili su košarkaši Alkara na gostovanju kod Hermes Analitice 94-95. Bila je to drama nad dramama u kojoj su Sinjani stigli do pobjede tricom Leverenzela Bootha osam sekundi prije kraja produžetka. 

Hermes Analitica-Alkar 94:95 (21:25, 19:19, 22:12, 23:29, 9:10)

Kompletna statistika utakmice

Minutu i pol prije kraja imali su košarkaši Alkara šest poena viška (75-81), Stipe Krstanović je sedam sekundi prije kraja izjednačio (85:85), a Booth promašio tricu pa je utakmica otišla u produžetak. 

U njemu je nakon rezultata 92-92 Hermes imao dva napada koja su završila polovičnim uspjehom izvođenja slobodnih bacanja (94-92), da bi se Boothu sve vratilo, tricom je doveo svoju momčad u vodstvo. Pobjedu je blokadom na Hrvoju Garofuliću na drugoj strani potvrdio Dajuan Graf. 

Ako je ona Grafova trica na isteku regularnog dijela utakmice protiv Cibone vrijedila 2 poena, koliko vrijedi ova Boothova? Vjerojatno je vrijedna ostanka. Puno više će se znati na kraju dana kada budu završene sve utakmice, no činjenica je kako su Sinjani napravili značajan korak prema ostanku u ligi, ali i mogućoj osmoj poziciji koja vodi u doigravanje.

Booth je predvodio Alkar do ove vrlo bitne pobjede s 24 poena, 5 skokova i dvije asistencije, Graf je zabio 17 uz čak 10 asistencija, 6 skokova i 3 osvojene lopte, Ivan Svalina ubacio je 15 uz 5 skokova i 3 asistencija, a Tonko Vuko 14 uz 4 skoka. 

Julijan Rajić bio najbolji u domaćim redovima s 21 poenom i 6 skokova,  Stipe Krstanović je ubacio 18 uz 11 skokova, Hrvoje Garafolić je postigao 17 poena uz 9 asistencija i 6 skokova,  a Bruno Perić 17 uz 5 skokova i 4 asista.