Europa i Svijet
Hrvatska
Alba igra košarku na 100 poena, što im je pripremio Sito Alonso?

Alba igra košarku na 100 poena, što im je pripremio Sito Alonso?

Autor: KK Cedevita

U drugom kolu Eurokupa Cedevita dočekuje berlinsku Albu.

U srijedu u 19:30 sati Cedevita će u Domu sportova u sklopu 2. kola B skupine 7Days Eurokupa ugostiti Albu Berlin. U prvom kolu spomenutog natjecanja momčad Sita Alonsa u gostima je sa 82:68 poražena kod Limogesa, dok je Alba kod kuće sa 107:91 nadigrala Tofaš.

Ulaznice za utakmicu po cijeni od 40,00kn mogu se kupiti online preko sustava Eventim.hr, na prodajnim mjestima Eventima, kao i na blagajni dvorane prije utakmice.

Alba je protivnik kojeg definitivno vrijedi vidjeti. Riječ je o jednom od najboljih njemačkih klubova koji od početka sezone igra u fantastičnoj formi. Već smo spomenuli pobjedu u Eurokupu nad Tofašom, no istaknut ćemo i da su u prvom kolu nove sezone Bundeslige košarkaši Albe kod kuće Science City Jenu deklasirali 112:55, a zatim su prošle nedjelje na domaćem parketu u osmini finala Kupa Njemačke sa 88:68 nadigrali Medi Bayreuth. Statistika tako govori da je Alba u dosadašnje tri utakmice protivnike pobjeđivala s prosječno 33,66 poena razlike, a "najmanju" pobjedu upisali su sa +16.

"Alba od početka sezone igra vrlo dobro. Imaju poseban stil. Žele odmah s loptom prijeći u protivničko polje, a u obrani se dobro vraćaju i dobro kradu lopte. Oni su momčad koja igra na preko 100 poena, a u ovom trenutku za nas je teško igrati na tom nivou, tako da ćemo morati biti spremni. Ramljak i Magette će možda moći zaigrati, no dosad su s nama odradili samo jedan trening, a nismo u žurbi. Ako će nam moći pomoći s klupe, bit će super", rekao je trener Cedevite Sito Alonso.

Vjerojatno najbolje Albu poznaje Elgin Cook, koji je prošle sezone u Njemačkoj igrao za Ludwigsburg. Protiv Albe je tada u regularnoj sezoni odigrao dvije utakmice (u jednoj je zabio 20, a u drugoj 10 poena), a protiv te momčadi Ludwigsburg se susreo i u polufinalu doigravanja. Alba je u playoffu Cookovu momčad u seriji svladala s 3-0, a Cook je u prvoj i drugoj utakmici zabio po 15 poena, dok je u trećoj ubacio 21.

"Alba je odlična momčad, koja je dobro vođena. Ove sezone vratili su mnogo igrača iz prošle godine. Vole trčati u tranziciju i imaju puno igrača koji su sposobni brzo zabijati, tako da moramo biti fokusirani u obrani, moramo vjerovati svojem trenerskom štabu i igrati kao momčad. Bilo je sjajno upisati pobjedu protiv Zadra u subotu. To je ono što nam treba da izgradimo samopouzdanje, da učimo navike suigrača i da posložimo igru", izjavio je Cook.

Poraz od Limogesa u gostima u prvom kolu Eurokupa daleko je od katastrofe…

"Sezona je još duga i imamo još prilika da upišemo puno pobjeda. Trenutno živimo dan po dan. Moramo napredovati svakim danom. Pobjeda protiv Zadra za nas je definitivno bila važna i veselimo se našoj sljedećoj pobjedi."

Protiv Zadra je Cook odigrao svoju najbolju utakmicu ove sezone: "Počeo sam igrati malo bolje, no još ima puno stvari koje mogu napraviti drugačije kako bih pomogao svojoj momčadi da pobjeđuje i bude uspješna. Stvar je u učenju i tome da budeš konzistentan u svakoj utakmici."

Protiv Partizana na otvaranju ABA lige Cedevita je u Domu sportova imala vrlo dobru potporu. Takvoj se nada i protiv Albe.

"Atmosfera je bila fantastična. Bio sam iznenađen posjetom. Nadam se da ćemo u ovoj utakmici svojim navijačima priuštiti pobjedu", rekao je Cook.