Hrvatska
Alkar na Baldekinu, Tonko na 'suprotnoj' strani: Trkači smo nadmoćniji od Sinjana

Alkar na Baldekinu, Tonko na 'suprotnoj' strani: Trkači smo nadmoćniji od Sinjana

Prošle sezone donosio je pobjede Alkaru, ovaj petak zadatak mu je nanijeti im poraz.

Ovoga petka igrači Šibenika na svom Baldekinu u dalmatinskom derbiju ugostit će Alkara. Susret je to u kojem obje ekipe traže pobjedu kako bi zauzele poziciju s koje mirnije mogu gledati prema nastavku prvenstva.

24-godišnji krilni centar Tonko Vuko na početku ove sezone s epitetom ponajboljeg igrača Alkara zamijenio je sinjski dres onim narančastim kluba s Baldekina i silno motiviran dočekuje sutrašnji susret.

- Ovo nam je izuzetno bitna utakmica protiv odlične momčadi. Atmosfera je odlična  bez obzira što imamo samo jednu pobjedu u četiri susreta, premda smo unatoč teškom rasporedu bili dobar protivnik u svim utakmicama i nikome nije bilo lako protiv nas. Svi smo zdravi, dobro smo trenirali i nadamo se pobjedi pred punom dvoranom.

Alkar je pomalo iznenađujuće vrlo dobro ušao u prvenstvo u novu sezonu, unatoč prognozama kako ih čeka grčevita borba za ostanak u društvu najboljih hrvatskih košarkaških momčadi.

- Pogledao sam sve utakmice Alkara preko interneta i rekao bih da su njihovi rezultati pomalo očekivani s obzirom da su imali tri od četiri utakmice na domaćem parketu u Sinju gdje protivniku nije lako igrati. Vidi se da ih je trener Helbich dobro uštimao, osjeti se strašno samopouzdanje kod svih igrača, a posebno bih izdvojio Browna i Vučića, od njih polazi većina napada. Međutim, mislim da smo mi trkački nadmoćnija momčad i tu vidim našu najveću prednost.

Vuko svoju sinjsku epizodu iz prošle godine ističe kao veoma bitnu u razvoju karijere, ali ističe kako je zadovoljan odabirom Šibenika.

Tonko Vuko u dresu Alkara u sezoni 2017/18 (Foto: Šime Zelić-Basketball.hr)

- Naravno da mi je bilo lijepo u Sinju, kao i svakom igraču koji obuče dres Alkara. Bila je to moja prva profesionalna sezona u karijeri i značila mi je jako puno, podigla me u svakom smislu. Šibenik sam odabrao jer smatram da je prirodna stepenica više za moj razvoj i možda jednoga dana odskočna daska za nešto više. Zadovoljan sam kako igram, pogotovo u obrambenom dijelu, prema naprijed još tražim formu iz prošle sezone, ali uvjeren sam da će i to uskoro doći jer marljivo radim na treninzima.

Utakmica Šibenika i Alkara počinje u 18 sati uz prijenos na Arena Sport televiziji.