Hrvatska
Alkar na pobjedu protiv Cibone čeka već 25 godina

Alkar na pobjedu protiv Cibone čeka već 25 godina

Alkara u srijedu očekuje susret petog kola košarkaške HT Premijer lige u kojem će ugostiti Cibonu…

S utegom od tri uzastopna poraza Alkar dočekuje Cibonu koja se ni sama ne može pohvaliti osobitim rezultatima, pogotovo ako se baci pogled na ABA ligu gdje je upisala dva teška poraza, piše Ferata.hr

Ipak, na strani zagrebačke momčadi stoji status velikog favorita, Alkar tu zaista nema što za izgubiti i sve dobro što napravi je plus, ali nema sumnje da će težiti i nečem više ako se ukaže i najmanja prilika.

Trener Damir Milačić je dan uoči susreta bio sličnog razmišljanja:

“Svaka utakmica za nas je izazov pa tako i ova. Imamo seriju utakmica protiv jakih momčadi, ali na to gledamo kao za pripremu za ono što nam slijedi u nastavku prvenstva. Cibona je favorit, respektiramo ih, ali na nama je da pružimo što bolji otpor i da, kao i uvijek u ovakvim susretima s favoritima, ostanemo u priključku koliko god je to moguće. Idemo hrabro i srčano, a vjerujem da ćemo znati iskoristiti i ako se ukaže prilika za iznenađenje.”

Jedina pobjeda Alkara nad Vukovima datira još iz 1995. godine, ali od tada pa do danas nekoliko je puta sinjska momčad bila na pragu novog slavlja. Istina, uz veliku i vatrenu podršku publike koje ni ovog puta nažalost neće biti.

Nakon ogleda s Cibonom Alkara za vikend čeka i dvoboj s Goricom u gostima, čime će zaključiti seriju utakmica protiv najboljih momčadi u ligi, a nakon toga slijedi veliki derbi sa Šibenkom u Sinju.

Susret se igra u GSD Ivica Glavan Ićo s početkom u 18 sati.