Hrvatska
FOTO/AUDIO: Alkar tone sve dublje

FOTO/AUDIO: Alkar tone sve dublje

Autor: Duje Jurić

Škrljevo lako do nove pobjede.

Adria Oil Škrljevo je nastavilo sa domaćim pobjedama, pobijedivši u utakmici 9. kola HT Premjer lige Alkar iz Sinja 95:74. Četvrtom pobjedom Zeleni su ostali u igri za doigravanje.

Prvu četvrtinu dobili su domaćin rezultatom 26:22,  nakon što je Adria Oil Škrljevo imalo i plus osam 20:12 u sedmoj minuti. Gosti iz Sinja imali su početnu prednost, a u prvih deset minuta čak četiri puta rezultat je bio izjednačen. Prednost Zelenima donijeli su Jure Gunjina sa dvije trice i kapetan Antonio Boban sa šest koševa. Kod Alkara Srđan Brocić postigao je osam koševa uz dvije trice.

Početkom druge četvrtine domaćin se okreće tricama pa vrlo brzo, već u 13' ima plus 14,  nakon što su trice zabili Josip Barnjak i Luka Vucić za rezultat 38:24. No, Zeleni tu ne staju, pa minutu kasnije imaju i visokih plus osamnaest 42:24. Početkom devetnaeste minute Adria Oil Škrljevo ima i plus 21 (55:34), da bi se na veliki odmor otišlo rezultatom 58:38, nakon što je sa sirenom tricu zabio kapetan Zelenih Boban, što mu je bio 12 postignuti koš u prvom poluvremenu. Uz njega po devet koševa dali su Barnjak, Arkim Robertson i Ivan Vrgoč, koji je postigao tri trice, a domaćin ukupno 9 u prve dvije četvrtine. Kod Alkara Brocić je postigao 10, a Ivan Vučić 9 koševa.

Treći period igre u znaku je najveće rezultatske prednosti Adria Oil Škrljeva, koje u 26' ima plus 25 pri rezultatu 68:43. Nakon toga gostujući trener Damir Milačić mirno je sjeo na stolicu i prekrižio ruke, te se više nije oglašavao do kraja četvrtine. Gosti iz Sinja postigli su koš tek nakon četiri minute igre, a četvrtina je završila prednošću domaćina 76:56 uz rezultat u četvrtini 18:18.

Posljednjih deset minuta domaćin je održavao prednost za konačnih plus 21. Kod domaćina najučinkovitiji bio je kapetan Boban koji je postigao 18 koševa uz tri trice, jedan više od Roberstona. Kod gostiju najbolji strijelac bio je također kapetan Hrvoje Vučić koji je postigao 17 koševa uz također postignute tri trice.

IZJAVE

Gunjina, Tomašević, Milačić, Rajković 


Tablice omogućuje SofaScore LiveScore