Hrvatska
Alkari dobro namučili Splićane

Alkari dobro namučili Splićane

Autor: KK Alkar Photo: AB foto

Dominirao je nekadašnji igrač Alkara Vuko

Split se morao dobro pomučiti kako bi u Sinju nadjačao Alkar kojeg je s klupe ponovo vodio novi-stari trener Damir Milačić. 

Sinjani su dobro parirali pogotovo u prvom poluvremenu, no u nastavku je ipak došla do izražaja veća kvaliteta momčadi s Gripa. Premda konačan rezultat 86:91 upućuje na moguću neizvjesnost, nje na kraju nije bilo jer su gosti na vrijeme osigurali pobjedu. Početak utakmice bi je obostrano napadački rastrgan, a prvu opipljiviju prednost stvorili su Splićani nakon dalekometnih ubačaja Perkovića i Runjića (11:17) koji su tako odgovorili na dvije Bobanove vezane trojke.

 Prva četvrtina završila je Vukinim zakucavanjem za 15:21. U početku druge dionice Split je sa dvije trojke Tišme došao na prag dvoznamenkaste razlike (20:29) da bi ga u 15. minuti i prešao Sullivanovim ubačajem za 24:35. Ista razlika bila je i u 17. minuti nakon Perkušićeve trojke. No onda gosti do odmora ostaju bez ubačaja, a domaći serijom 11:0, koju trojkama zaključuju Marčinković i Vučić, vraćaju stvari na početak (41:41).

U nastavku Marčinković polaže za vodstvo domaćih no onda se aktiviraju američke snage Splita, Shorter i Sullivan preko kojih gosti ponovo počinju graditi razliku. 

Ona  je, nakon Vukinih slobodnjka u 25. minuti, ponovo postala dvocifrena (47:58). Razigrani Sullivan je u 27. minuti doveo svoju momčad i do +12 (51.63), no domaći su opet dobro odigrali završnicu četvrtine pa je razlika prije zadnje dionice pala na 7 koševa (60:67).Otpor Sinjana je slomljen sredinom zadnje četvrtine kada su igrači Tišma, Fundenburk i Perković serijom 9:0 odveli svoju momčad do velikih +18 (67:85) u 37. minutu. 

U samoj završnici domaći su poraz učinili znatno podnošljivijim dobivši parcijalno posljednje tri minute sa 19:6.U ujednačenom sastavu Splita najveću valorizaciju imajo je nekadašnji alkarovac Vuko sa double-double učinkom od 11 koševa i isto toliko skokova. Najviše koševa postigao je Sullivan (15), a najviše asistencija udijelio Perković (9).Kod Alkara prvo napadačko ime bio je Blatančić kojemu su dvije asistencije nedostajale do triple-double učinka (21 koš, 11 skokova i 8 asistencija). Solidnu potporu imao je u Vučiću i Jukiću koji su obojica ubacili 13 koševa.

KK Alkar

Foto: Ab foto

Standings provided by Sofascore