Hrvatska
Alkari u "sridu" protiv Šibenika

Alkari u "sridu" protiv Šibenika

Autor: Teo Cilar

Alkar je pobjedom protiv Šibenika vrlo blizu ostanka u ligi.

Košarkaši Alkara ostvarili su u 24. kolu HT Premijer lige možda i presudnu pobjedu u borbi za ostanak. Slavili su protiv Šibenika u vrlo neizvjesnoj završnici rezultatom 77:76.

Alkar-Šibenik 77:76 (17:23, 21:13, 14:20, 25:20)


Pobjednik ovog susreta odlučen je u posljednje dvije minute u koje su gosti iz Šibenika ušli vodstvom 72:74. Za Alkar je na minutu i pola do kraja poravnao Dajuan Graf pogodivši oba slobodna bacanja, a u idućem napadu Šibenika, Ivan Svalina blokirao je pokušaj Krešimira Radovčića. Na drugoj strani nova dva slobodna bacanja, a polovično uspješan bio je Marko Žuljević za 75:74. Tri poena za vodstvo Šibenika promašio je Luka Pandurić, a na drugoj strani nova dva slobodna bacanja. Mirko Modrić pogodio je oba za 77:74, a za Šibenik pogađa Toni Nakić te se u posljednjih 40 sekundi ušlo vodstvom domaćih košarkaša 77:76. U posljednjem napadu domaćina izostala su četvrti puta u nizu slobodna bacanja, a promašaj je upisao Graf koji je dao šansu Šibeniku da dođe do pobjede. Pandurić je promašio za pobjedu Šibenika za veliko slavlje prepunih tribina predvođenih Maliganima. 

Što se početka utakmice tiče, tu su gosti predvođeni sjajnim Tomislavom Gabrićem danas došli do šest poena prednosti nakon prvih deset minuta. Alkar je uzvratio u drugom poluvremenu i na poluvrijeme se odlazi vodstvom domaćina 38:36. Predvođeni Gabrićem i Radovčićem u trećem periodu koji su postigli 12 od 20 gostujućih poena, Šibenik je preokrenuo rezultat i u posljednji je period ušao vodstvom od četiri poena razlike. 

Na početku odlučujućeg perioda momčadi su se razmjenjivale u vodstvu, a na nešto više od tri minute do kraja Šibenik je još jednom došao do plus četiri nakon čega je uslijedila gore opisana završnica. Gabrić je bio najbolji kod Šibenika, ubacio je 31 poen uz 13 skokova i 3 asistencije uz valorizaciju 39. Pandurić je uz njega bio jedini dvoznamenkasti u gostujućim redovima s 13 poena, 4 asistencije i 3 skoka. Kod Alkara najbolji Graf s 19 poena, 7 asistencija, 7 skokova i 3 osvojene lopte dok je Martin Bilandžić ubacio 17 uz 6 skokova i 4 asistencije, a Ivan Svalina 15 poena za pobjedu koja vrlo vjerojatno ostanka važi!