Regija
Alonso: Partizan nas je uništio fizički, taktički i tehnički u prvom poluvremenu

Alonso: Partizan nas je uništio fizički, taktički i tehnički u prvom poluvremenu

Autor: Teo Cilar

Užasno loše prvo poluvrijeme koštalo je Cedevitu pobjede. Partizan je na kraju zasluženo slavio.

Nakon što nisu uspjeli doći do finala Super kupa ABA lige, Cedevita ni u prvom kolu lige nije došla do pobjede na domaćem terenu protiv Partizana. Crno-bijeli potpuno su razbili Cedevitu u prvom poluvremenu nakon kojeg su imali 21 poen prednosti. "Vitamini" su se vratili u drugom poluvremenu, došli nadomak preokreta, ali nisu uspjeli i pobjeda je zasluženo otišla u Beograd. 

Kiks u svakom slučaju za Cedevitu kojoj u drugom kolu slijedi teško gostovanje u Zadru. Nakon poraza, novinarima se prvi obratio trener Sito Alonso.

Hvala navijačima što su došli. Što se tiče utakmice, nisam očekivao da ćemo raditi takve stvari kakve smo radili u prvih 20 minuta. Sve što smo pokušavali napraviti bilo je prekasno, a oni su nas u prvom poluvremenu uništili fizički, taktički i tehnički. Mi smo tada pokušali igrati presing po cijelom terenu jer smo morali nešto učiniti. U svlačionici smo razgovarali i dobro smo kasnije reagirali. Imali smo šansu da pobijedimo u zadnjih minutu i pol. Međutim, važno je da znamo što moramo raditi tijekom svih 40 minuta. Ponosan sam na ono kako je momčad odigrala u zadnjih minuta, no to nije bilo dovoljno. U prvih 20 minuta igrali smo premekanu obranu.

Vitor Benite također nije bio zadovoljan prikazanim.

- Za nas nema opravdanja. Nismo dobro igrali u prvom poluvremenu i svi su to vidjeli. No, mislim da nije problem u tome što nismo pogađali šuteve, nego u trudu i želji. Ne možemo igrati tako. Publika je došla, željeli su vidjeti momčad i moramo igrati čvršće i igrati svoju igru. Sve je u trudu i to ćemo promijeniti već od sutra.

Puno bolje raspoloženje vladalo je u taboru Partizana, Nenad Čanak bio je vrlo zadovoljan prvim, ali ne i drugim poluvremenom.

- Ovo je izuzetno bitna pobjeda za momčad Partizana, koja je još uvijek mlada, kao poticaj za daljnje utakmice u ABA ligi. Pobijediti Cedevitu na njenom terenu nije nešto što je na ovim prostorima uobičajeno, tako da ova pobjeda ima veliku težinu. Međutim, rekao sam svojim igračima da je tek početak sezone i sada je mnogo lakše srušiti favorite. Rekao bih da smo na početku iskoristili grč kod igrača Cedevite. To im je bila premijera na domaćem terenu, imaju puno novih igrača, a tu je i novi trener. U drugom poluvremenu Cedevita je pokazala individualnu kvalitetu, iskazali su se Cobbs, Benite i Bell. Ušli smo u egal završnicu, a onda nismo donosili dobre odluke. Dopustili smo previše otvorenih trica Cobbsa i Benitea, no na kraju smo ipak uspjeli s četiri razlike utakmicu privesti kraju.

Na kraju se novinarima obratio i najbolji igrač utakmice, Vanja Marinković.

- Bila je to teška utakmica. Ekipa Cedevite je sjajna, s puno stranaca i mislim da će s vremenom biti sve bolji i bolji. Nama je ova pobjeda bitna, pogotovo što nam je ovo tek drugi put u 13 godina da smo dobili u gostima kod Cedevite, a i zbog toga što smo mladi. Želim Cedeviti sve najbolje u nastavku lige.