Hrvatska
Anzulović: Mate Kalajžić pokazuje zlatni napredak

Anzulović: Mate Kalajžić pokazuje zlatni napredak

Škrljevo na Gripama.

Na Gripe u sklopu 14. kola HT Premijer lige u nedjelju u 18 sati stiže Adria Oil Škrljevo. Iza "Žutih" su naporne utakmice i duga putovanja, ali trener Vladimir Anzulović se nada da se to neće odraziti na njegove igrače.

- Moramo najozbiljnije shvatiti utakmicu, Škrljevo se pojačalo, doveli su mladog reprezentativca Uljarevića koji je zapaženo nastupao i za seniorsku reprezentaciju. Oni su u borbi za ostanak, mi smo pri vrhu. Bez obzira u kakvom sastavu bili, mi smo favoriti. Nismo generalno u nekoj svježini, pa i to budi na dodatni oprez. Teško da možemo nekoga razbiti, slaviti protiv nekoga baš uvjerljivo, ali nadam se da će momci pružiti maksimum kao što su i u zadnjih par utakmica ostavili srce na terenu - rekao je Anzulović.

U prvom dijelu sezone Split je bio siguran na gostovanju kod Škrljeva, tada su "Žuti" slavili 89:74, ali u momčadi su bili Maj Kovačević (22 poena) i Jamel Morris (13 poena) na koje Anzulović više ne može računati zbog ozljeda. 

- Mi smo po rosteru tim s većim rejtingom. Nemamo što puno filozofirati, ali treba to pokazati na terenu. Treba na parketu pokazati jesmo li bolji - kaže Anzulović.Bit će zanimljivo vidjeti dvoboj dvojice najperspektivnijih "jedinica" hrvatske košarke.

- Mate u zadnjih par utakmica pokazuje znatni napredak. On je prvi puta ove godine u ulozi nositelja. Nije lako momku s 20 godina staviti takav teret na leđa, da nosi klub kao što je Split - zaključio je Anzulović.