Hrvatska
Regija
Arijan Lakić u Partizanu: Evo reakcije trenera Zadra Danijela Jusupa

Arijan Lakić u Partizanu: Evo reakcije trenera Zadra Danijela Jusupa

Autor: Branko Tabak Photo: KK Zadar/Zvonko Kucelin

Dečko koji se sjajno uklopio u Jusupove vizije izrastao je u igračinu!

Dojučerašnji igrač Zadra Arijan Lakić novi je igrač beogradskog Partizana. Čeka se da srpski klub i službeno objavi potvrdu obavljenog posla. Lakić je rođen u Beogradu 2000. godine. Karijeru je započeo u Crvenoj zvazdi. S kadetskom reprezentacijom Srbije bio je europski prvak. Kao igrač Zvezde na posudbi u FMP-u na početku seniorske karijere doživio je ozljedu leđa te je morao pauzirati 15 mjeseci.

Preko Vrijednosnica Osijek, kratko Borca iz Čačka i Sparsa iz Sarajeva stigao je u Zadar u kojeg ga je na početku sezone 2022/23 doveo trener Danijel Jusup. Zadarski stručnjak je kao trener Širokog vidio nešto u Lakiću i za sitan novac ga kasnije doveo u Zadar.

Tu je pod Jusupovim vodstvom Lakić eksplodirao. Njegov karakter, mentalna snaga i fizičke predispozicije dovele su ga do poziva euroligaša Partizana. Trenutak je to u kojem nije u pitanju samo novac već i veliki izazov za igrača koji testira svoje igračke domete. Lakić je sa Zadrom osvojio Kup Krešimir Ćosić i dva naslova prvaka Hrvatske, a nakon majstorice ovogodišnjeg finala protiv Splita zaplakao.

Foto: KK Zadar


Znalo se da ima ponude Spartaka iz Subotice i Igokee, ali i da je Zadar spreman pratiti te ponude i ponuditi mu puno više od dosadašnjeg ugovora. Kada je stigao poziv iz Partizana nije bilo lako ni treneru Jusupu:

"Aco je sjajan dečko i izvrstan igrač. Teško mi pada njegov odlazak jer imali smo odličan odnos i na njemu se vidjelo koliko uživa u našoj momčadi i u Zadru. Zaplakao sam. Istovremeno, imate onaj osjećaj ponosa da ste dečka usmjerili na pravi put i doveli do tako visoke razine. Nije mi lako, ali od sveg srca Aci želim sve najbolje u karijeru i životu. Ovo što mu se događa je zaslužio, a na određeni način je i potvrda kvalitete našeg rada.", rekao je Jusup za portal Basketball.hr.