Hrvatska
Arslanagić: Cibona se može dobiti

Arslanagić: Cibona se može dobiti

Autor: Duje Jurić

Druga utakmica četvrtfinala doigravanje.

Prva četvrtfinalna utakmica doigravanja za prvaka Hrvatske je iza košarkaša Adria Oil Škrljeva, koji su u Domu Dražena Petrovića izgubili od Cibone 92:80. 

Bio je to najmanji ovosezonski poraz Zelenih u brojnim susretima sa Vukovima. I dok navijači ostalih klubova koji igraju HT Premijer ligu mogu iščekivati koga će dobiti za protivnika u doigravanju ili završnom turniru Kupa Krešimira Ćosića, navijači Zelenih već unaprijed znaju da im je protivnik Cibona. Sad će netko reći pa to je volja ždrijeba ili tko je kriv Ciboni da je osvojila treće mjesto nakon regularnog dijela prvenstva u HT Premijer ligi, ali za Adria Oil Škrljevo tu je uvijek Cibona i to peti put. Nakon tri sraza u kupu, ovo je drugo u doigravanju. 

Još je u živom sjećanju prvo povijesno doigravanje ponosa grada Bakra, koje su prije tri godine ostvarili dečki sa Škrljeva, kada su u drugoj utakmici pobijedili Cibonu 62:61 i odveli seriju u treću utakmicu. Tada se oglasio i Nik Titanik, napisavši da je to Cibosima utakmica sezone...

Kratki osvrt na prvu utakmicu kaže, da je duža klupa kod Cibone, te tri centra: Planinić (igrao 22 minute), Prkačin (30), Branković (8) ipak jača opcija. I dok je „Div sa Granade” Arkim Martin Robertson igrao više od 33 minute, te postigavši 19 koševa bio drugi strijelac utakmice, tek jedan manje od Drežnjaka, te imao i 8 skokova, dao sve od sebe, vidjelo se da Zelenima nedostaje još jedan visoki igrač, kako bi Adria Oil Škrljevo pariralo Ciboni. I pored „krače” klupe Škrljevo se nakon minus 25 uspjelo približiti na minus četiri u 33'. Dalje nije išlo, pa ostaje da se vidi što mogu Zeleni u srijedu od 18 u dvorani na Mavrincima.

BiH razigravać Adnan Arslanagić, koji je prošlo ljeto bio na probi pod tornjem, ali ga trener Velić nije zadržao, nada se dobroj partiji u drugom susretu. 

„Cibona se može dobiti. Pokazali smo to i u Zagrebu. Moramo biti koncentrirani jer su u prvoj utakmici igraći Cibone kontrama kažnjavali svaku našu grešku. Treba biti strpljiv i igrati kao u prvoj četvrtini, kada smo pokazali da možemo parirati, za razliku od prethodnih utakmica, kada su nam se odmah odvajali na veliku razliku.” 

Podršku svom Sarajliji iz Splita je uputio i kolega na istoj poziciji Sani Čampara, koji bi se volio još jednom sresti u službenoj utakmici sa svojim prijateljem, dakako u  polufinalu.

Trener Damir Rajković može računati na sve igraće, pa ostaje da se vidi može li Adria Oil Škrljevo ponoviti uspjeh od prije tri godine i seriju vratiti u Zagreb?

I ovaj put se utakmica igra bez gledatelja, a navijači Zelenih susret mogu pratiti putem HKS TV-a ili u prijenosu na Radio Korzu.