Europa i Svijet
Hrvatska
Austrija: Drama u finalu, Bullsi pred ciljem

Austrija: Drama u finalu, Bullsi pred ciljem

Autor: Paulo Sarić

Strgnjaić bez učinka.

U još jednoj rezultatski tijesnoj utakmici Kapfenberg Bullsi su na domaćem parketu svladali Oberwart Gunnerse rezultatom 73-72. Kao i prošli, i ovaj je susret bio na jednu loptu, no gosti su ponovno ostali poen prekratki te će Bikovi u četvrtak imati priliku osvojiti dvostruku krunu i postati prvaci Austrije nakon 13 godina.

Momčad iz Štajerske je dobro otvorila susret i već u devetoj minuti otišla na prvu dvoznamenkastu prednost, da bi košem Krämera u 12. minuti imala i u susretu najvećih plus 15. Gosti do odmora prilaze na jednoznamenkasti zaostatak, ali Krämer i Vujošević odbijaju prvi nalet Oberwarta i dižu na 14 koševa razlike. No, Topnici tada rade seriju 4-14 i najavljuju neizvjesnu završnicu.

U posljednju se dionicu sa rezultatom 58-53. Gosti su zaigrali svoju prepoznatljivu čvrstu obranu, ali nisu imali dovoljno moći u napadu da preokrenu susret. Kada su prišli na samo dva poena zaostatka, Kareem Jamar je dvjema tricama vratio Bullse na ugodnu prednost. Na koncu susreta su on i sunarodnjak mu Carl Baptiste uzeli stvari u svoje ruke i održavali domaćina iznad vode. Premda su nekoliko puta prilazili na samo posjed razlike, gosti nikada nisu izjednačili. Izvrsnim obrambenim potezima u zadnjim sekundama dvaput su ukrali loptu vidno uplašenim domaćinima i imali priliku pobijediti, no Cedric Kuakumensah nije bio precizan i Kapfenberg Bullsi su s(p)retno došli na korak do naslova prvaka.

Domaćina je predvodio Kareem Jamar s 24 koša, dok je bitnu ulogu odigrao i Bogić Vujošević dodavši 19 iz 11/12 učinak s linije slobodnih bacanja. Najbolji pojedinac gostiju, koji su ponovno imali loš postotak šuta, bio je Andell Cumberbatch s 18 koševa i deset skokova. Milan Stegnjaić je u igri proveo 16 minuta i za to vrijeme ubilježio tek jedan skok.

Idući susret i prilika da Bullsi nakon dugog posta osvoje dvostruku krunu, na rasporedu je u četvrtak u 19.30h.