Hrvatska
Baldekin će biti pun!

Baldekin će biti pun!

Današnji dalmatinski derbi Šibenika i Splita najavljuju treneri Vladimir Anzulvić i Ivica Skelin.

Na šibenskom Baldekinu danas se igra dalmatinski derbi u kojem se sastaju GKK Šibenik i KK Split. Susret počinje u 18 sati. Trener Šibenika Vladimir Anzulović ima razloga za zadovoljstvo nakon prva tri kola u kojima je njegova momčad ostvarila tri pobjede. 

- Split je jedan nivo, ako ne i dva više od nas. Gro prošlosezonske vrlo dobre momčadi ostala je na okupu, a doveli su još dva ekstra igrača, Scotta i Marčinkovića. Imaju širi roster, a na klupi kvalitetnog trenera i novog hrvatskog izbornika Ivicu Skelina. Ali, papir je jedno, a parket nešto drugo, prenosi njegovu izjavu Šibenski portal.

Pun riječi hvale za protivnika je i trener Splita Ivica Skelin:

- Šibenik je ugodno iznenađenje u početnom dijelu prvenstva, respektiram ih, cijenim rad njihovog trenera. Možda su individualno malo slabiji nego prošle sezone, ali zadržali su mlade igrače. To je talentirana mlada ekipa, imaju glavu i rep, agresivni su u obrani, puno trče. U Šibeniku nikada nema kalkulacija, moramo biti agresivni, maksimalni, pokušati zaustaviti njihovu tranziciju, spriječiti lagane koševe. Sve je vrlo jednostavno, ako želimo pobijediti Šibenik u njegovoj dvorani onda moraš igrati najbolje što možeš. Baldekin će biti pun, volim kada su dvorane ispunjene, jer nema smisla igrati pred praznim tribinama - rekao je trener "žutih" Ivica Skelin za službeni Facebook profil KK Split