Europa i Svijet
Hrvatska
Regija
Batur bolji od Splita

Batur bolji od Splita

Autor: Paulo Sarić

Poraz Žutih na gostovanju u Sloveniji.

Košarkaši Splita poraženi su na gostovanju u drugom kolu Druge ABA lige od slovenske Rogaške rezultatom 81-75. Momčad hrvatskog izbornika Ivice Skelina većinu je vremena provela u zaostatku te je na koncu upisala svoj prvi poraz u regionalnom natjecanju.

Iako su domaćini poveli, Split je imao inicijativu većim dijelom prve četvrtine. Na otvaranju se posebno istaknuo Pavle Marčinković koji je u prvih pet minuta zabio sedam koševa, od čega dvije trice. Ipak, s protokom vremena Rogaška je uspostavila ravnotežu. Gosti su posljednje vodstvo imali u 15. minuti, a onda je uslijedila serija Slovenaca 9-0. Momčad Ivice Skelina nije zabila niti koša u posljednjih pet minuta poluvremena pa se u svlačionice otišlo s vodstvom domaćina 37-30. Iako je Split u nekoliko navrata prišao na posjed zaostatka, niti u jednom trenutku nastavka nije uspio vratiti stvari na početak ili prijeći u vodstvo. Naprotiv, Rogaška je početkom posljednje četvrtine otišla na dvoznamenkastu prednost (63-53). Serija Slovenaca 7-0 u idućih nekoliko minuta odvela je domaćine na 76-62 i riješila pitanje pobjednika.

Najbolji u redovima Žutih bio je mladi Mate Kalajžić s 18 koševa, dok je isto toliko u redovima pobjednika zabio Mitja Nikolič. Ivan Batur je na parketu proveo 33 minute što mu je bilo dovoljno za  devet koševa.

Split u idućem kolu na Gripama dočekuje beogradski Dynamic.