Europa i Svijet
Hrvatska
Bavčević izjednačio na 2-2

Bavčević izjednačio na 2-2

Autor: Paulo Sarić

Finalna serija švicarskog prvenstva

Kada je najviše trebalo, momčad Nikše Bavčevića odigrala je najbolju utakmicu u finalnoj seriji švicarskog prvenstva i poravnala na 2-2. 

Na gostovanju u Ženevi Monthey je rano preuzeo kontrolu i na koncu uvjerljivo svladao ukroćene Lavove. Konačnih 64-78 još je i dobar rezultat za domaću momčad koja je uoči posljednje dionice zaostajala ogromna 24 koša. Hrvatski je stručnjak vrlo brzo odustao od eksperimenta s Pankracijem Baraćem, koji je nakon vrlo loše treće utakmice ponovno ostao na tribini i prepustio svoje mjesto stranca Jordanu Heathu, što se na koncu pokazalo ispravnom odlukom pošto je Amerikanac zabio 17 poena i bio drugi najbolji strijelac svoje momčadi.

Momčad iz Ženeve je odigrala vrlo lošu utakmicu i posljednje vodstvo imala u šestoj minuti susreta nakon čega gosti rade seriju 0-8 i počinje graditi prednost. Već nakon nekoliko minuta novom serijom 4-13 odlaze na dvoznamenkasto vodstvo, da bi na odmoru imali već gotovo 20 poena razlike (27-44). Izvrsnom obranom i u nastavku momci bivšeg trenera Splita limitiraju domaćina na samo 13 poena, pa se prednost u 31. minuti penje i na 27 koševa. Do kraja susreta oba su trenera dali minutažu igračima koji su manje igrali, što je vrlo dobro iskoristio Juraj Kozić u redovima Lionsa koji je za 13 minuta ubacio osam poena, uz četiri skoka.

Najbolji u redovima pobjednika bio je Jonathan Dubas s 26 koševa i čak 15 skokova, dok je Baraćeva zamjena dodala već spomenutih 17. U redovima domaćina jedino je Timberlake bio dvoznamenkast s 11 poena. Junak prošlog susreta Roberto Kovač zabio je tek pet koševa uz 1/6 šut iz igre.

Iduća utakmica na rasporedu je u Montheyu, u subotu u 17.30h.

 LINK NA STATISTIKU - http://www.swissbasketball.ch/fr/ligue/matches?gid=177977