Hrvatska
Regija
Beograđani bez velikog pojačanja dolaze u Zagreb

Beograđani bez velikog pojačanja dolaze u Zagreb

Autor: Paulo Sarić

Statistika je na strani Cibone, kvaliteta na strani Zvezde.

Crvena je zvezda još jučer krenula prema Zagrebu. Osokoljeni vrijednom pobjedom nad Efesom našeg Velimira Perasovića u najjačem europskom klupskom natjecanju, momci Dušana Alimpijevića žele nastaviti pozitivan niz i u glavnom gradu Hrvatske. Zvezda je u naletu te je povezala pet uzastopnih pobjeda u regionalnoj ligi pa u dobrom raspoloženju i kompletnom sastavu dolazi odigrati derbi protiv starog rivala.

- Dolaskom novog trenera, puno toga se promijenilo u redovima našeg sljedećeg protivnika. Promijenili su stranca, otišao im je Young, a zatim su doveli Ratkovicu, jednog iskusnog playmakera na poziciji koja im je bila deficitarna. Nakon toga su brzo pokazali napredak u igri. Ovo je jedno od težih abaligaških gostovanja i pobjedom želimo završiti mini-ciklus u kojemu smo imali utakmice u Madridu, te protiv Igokee i Efesa. Svi igrači su zdravi i spremni za ovaj meč - rekao je trener crveno-bijelih Dušan Alimpijević uoči gostovanja u Zagrebu.

Jednako kao i regionalni šampion i Vukovi su u uzlaznoj formi. Vidljiv je pomak na bolje nakon angažiranja Ante Nazora, što se dobro vidjelo u prošlom kolu u Baru kada su Cibosi došli do druge gostujuće pobjede u Jadranskoj ligi. Povijesno gledano, statistika je na strani zagrebačkog kluba koji je slavio u 21 od 32 dosadašnja susreta, od čega devet puta u svojoj dvorani. No, večeras je breme favorita ipak na strani srbijanskog prvaka.

- Pred nama je svakako teška utakmica, ne samo zbog činjenice da smo igrali protiv Efesa u Euroligi prije par dana. Cibona je imala vremena da se pripremi za ovaj susret i važno je da odgovorimo čvrstom i agresivnom igrom. Naše ambicije u Europi su jasne, želimo pobijediti svakoga, ali prioritet nam je, i to namjerno ponavljamo, ABA liga. Cibona je promijenila trenera i odmah se vidi učinak. Stigao im je Ratkovica, a ekipu predvodi vrlo iskusan tandem Tomas i Žorić. Želimo pobjedu kako bismo nastavili graditi samopouzdanje, ali i spremni dočekali seriju gostovanja do Nove godine u oba natjecanja – smatra Ognjen Dobrić.

Dodajmo ovome i da za Beograđane nema pravo nastupa novopridošli Dylan Ennis koji je prije dva dana potpisao dvoipolgodišnji ugovor s Crvenom zvezdom te bi trebao biti veliko pojačanje crveno-bijelih u nastavku sezone.