Europa i Svijet
Hrvatska
Bilan unatoč dopuštenju za povratak u Hrvatsku ostao na Sardiniji

Bilan unatoč dopuštenju za povratak u Hrvatsku ostao na Sardiniji

Previše je komplikacija.

Poput hrvatskog, i Talijanski košarkaški savez prebrisao je ideju o nastavku nacionalnog prvenstva i činom neproglašavanja prvaka zapravo poništio sezonu. A taj čin je i za trojicu hrvatskih reprezentativaca – Roka Stipčevića, Hrvoja Perića i Mira Bilana – značio kraj neizvjesnosti i mogućnost povratka u domovinu, javlja Večernji list. 

Unatoč tome što je za odlazak dobio dozvolu kao i svi stranci u talijanskim klubovima Serie A, zajedno sa suprugom Nevenom i sinom Andreom, reprezentativni centar Miro Bilan (30, 213 cm) odlučio je ostati u Sassariju, javlja Večerenji list. 

Previše je komplikacija.

 – S obzirom na to da ja imam ugovor i za sljedeću sezonu pa ne moramo iseliti iz stana, zasad ćemo biti ovdje pa ćemo vidjeti kako će se ovo stanje s koronavirusom razvijati. Osim što je Sardinija najmanje pogođena talijanska regija ovom pandemijom, putovati nekamo s otoka u ovakvim okolnostima nije jednostavno. 

Bilanovu odluku potpuno razumije i košarkaš Fortituda Rok Stipčević (33, 186 cm): 

– Igrao sam tri godine u Sassariju i, vjerujte, odande vam nije lako putovati niti kada je stanje potpuno normalno, a kamoli sada. Najprije se morate voziti po otoku do jedne od zračnih luka, potom letite ili za Milano ili za Rim, a odande tražite opcije za Hrvatsku. Kada bih išao kući u Zadar, imao sam osjećaj kao da sam putovao iz Amerike, a ne iz Italije. 


Pročitajte više ovdje.