Europa i Svijet
Hrvatska
Bivši hrvatski mladi reprezentativac produžio s Oldenburgom

Bivši hrvatski mladi reprezentativac produžio s Oldenburgom

Autor: Paulo Sarić

Bačak je potpisao novi ugovor na dvije godine tijekom kojih bi trebao dobiti priliku u prvome sastavu.

Finalist njemačkog prvenstva EWE Baskets Oldenburg potvrdio je produljenje ugovora s dvojicom mladih igrača. Klub Mladena Drijenčića zadržao je u svojim redovima Harisa Hujića i Marka Bačka s kojima je potpisao nove dvogodišnje ugovore, prenosi službena stranica kluba. Obojica igrača su većinu prošle sezone proveli u redovima druge momčadi koja se natjecala u ProB ligi gdje su bili jedni od važnijih kotačića svoje momčadi.


Podsjetimo, Oldenburg je prošle sezone nakon velikog preokreta iznenađujuće dogurao do finala njemačkog prvenstva gdje je s uvjerljivih 3-0 poražen od Brose Bamberga.

Marko Bačak, bivši hrvatski U-20 reprezentativac već se nekoliko godina nalazi oko prvog sastava njemačke momčadi, no nikako da se izbori za minutažu s velikim momcima te većinu vremena provodi u B sastavu. Lani je za prvu ekipu odigrao ukupno pet utakmica u kojima je na parketu prosječno provodio manje od dvije minute što mu je bilo dovoljno za poen po susretu. Bolje je brojke bilježio u drugoj momčadi koja se natjecala u ProB ligi gdje je bilježio 10.8 koševa i 6.8 skokova u prosjeku.

Bačak je dvije godine nastupao i za hrvatsku mladu reprezentaciju, također sa skromnim učinkom. Tijekom boljeg od dva ljeta na terenu je provodio nešto više od 19 minuta što mu je bilo dovoljno za 3.6 koševa i pet skokova po susretu.

- Marko je napravio korak od regionalne lige do kvalitetnog igrača u ProB ligi te je sada na pragu igranja Bundeslige. U protekle dvije godine Marko je pokazao velik napredak radeći s našim atletskim trenerom Mićom Ilićem. Za Marka koji se kasno počeo baviti košarkom bilo je bolje da razvije svoju igru tijekom dužeg perioda u ProB ligi, a sada slijedi idući korak – rekao je sportski direktor Oldenburga za službenu stranicu kluba.