Europa i Svijet
Hrvatska
Bivši igrač Splita ostao u igri za treći trofej sezone

Bivši igrač Splita ostao u igri za treći trofej sezone

Autor: Paulo Sarić

Bivši igrač Splita i Alkara već je osvojio Balkansku ligu i Bugarski kup.

BC Beroe Splićanina Stjepana Tešije na domaćem je terenu pobijedio Lukoil Academic rezultatom 74-64 i tako spriječio novi naslov najtrofejnije bugarske momčadi. Lukoil sada vodi 2-1. 

Nošeni bučnom podrškom domaće publike klub iz Stare Zagore pružio je potpuno drugačiju sliku o sebi od one koju je prezentirao u Sofiji. Vodili su gotovo od početka do kraja utakmice, s izuzetkom 30-ak sekundi krajem prve četvrtine. Ključnom se pokazala druga dionica u kojoj su gosti zabili tek osam koševa što su suigrači najboljeg igrača Alkara iz prošle sezone na najbolji način iskoristili i na odmor otišli sa prednošću od 13 poena.

U nastavku su s lakoćom održavali razliku, a dvama bacanjima svog najboljeg igrača Shanea Gibsona su u 34. minuti susreta otišli na nedostižnih plus 19 i mirno priveli susret kraju. Najefikasniji u redovima domaće momčadi bio je upravo Amerikanac Gibson sa 22 koša i 5 skokova, dok je bivši igrač Splita i Alkara dodao 6 poena uz 4 skoka. Bolji od ostalih u redovima gostiju bio je Dimitar Dimitrov sa 17 ubačaja.

Četvrta utakmica finalne serije bugarskog prvenstva igra se u četvrtak na istome mjestu te bi pobjeda u njoj Tešiju i suigrače ostavila u igri za osvajanjem i trećega trofeja ove sezone. Do sada su već osvojili Balkansku ligu i nacionalni Kup.