Hrvatska
Bivši kapetan Građana: „Iz kluba me nitko nije kontaktirao“

Bivši kapetan Građana: „Iz kluba me nitko nije kontaktirao“

Autor: Paulo Sarić

Nastavlja se osipanje Šibenika

Kapetan najugodnijeg iznenađenja prošle sezone A1 lige GKK Šibenika, Teo Petani, napustio je redove hrvatskog viceprvaka. Petani je već treći starter kluba iz Dalmacije koji je odlučio nastaviti svoj košarkaški put kod novog poslodavca nakon izvrsne sezone. Podsjetimo, prije njega Šibenik su napustili Ive Ivanov i Miralem Halilović.

Rođeni Zadranin nakon što nije dobio priliku u matičnom klubu seniorsku je karijeru započeo u redovima Borika, a do ove sezone je nastupao i u šibenskom Jollyju te Đuri Đakoviću, uz još dva strana angažmana, prije nego se skrasio u Šibeniku. Petani, inače student prava, razvio je prisan odnos s gradom i navijačima za vrijeme svog boravka na Baldekinu, a protekle je sezone u redovima Građana prosječno bilježio 9.6 poena uz 4.3 asistencije i bio nezamjenjiva karika u dalmatinskom prvoligašu.

Danas je potpisao jednogodišnji ugovor sa slovačkim prvoligašem BK Levickí Patrioti koji je prošlu sezonu završio porazom u četvrtfinalu domaćeg prvenstva.

- Trener je jedan Slovenac koji me već dvije godine pratio i vidim da su sastavili dobru ekipu. Imaju slovenskog reprezentativca, tj. igrača na pragu slovenske reprezentacije i još nekoliko zanimljivih igrača. Trener mi je predstavio viziju razvoja kluba i ja sam to prihvatio. Čuo sam sve najbolje o tom klubu i čitavoj organizaciji i nisam previše razmišljao. Idem tamo s ciljem da dobro odigram. Ja se nadam da ću igrački napredovati. Mislim da je to jedan iskorak za mene – rekao je Teo Petani za basketball.hr.


U četiri godine koliko je proveo u Krešimirovu gradu postao je ljubimac navijača i jedan od onih na koje se prve pomisli kada se kaže GKK Šibenik.

- Žao mi je što se dogodilo sa Šibenikom. Vidite kakva je situacija. Klub u ovom trenutku ne zna što će biti sutra, a ja moram misliti na svoju obitelj i morao sam otići. Iz kluba me nitko nije kontaktirao od kraja sezone. Meni je to žao. Jednostavno sam bio prisiljen otići i napustiti Šibenik.

Da mi je ponuđen novi ugovor najvjerojatnije bih ostao. Međutim, kažem, iz kluba mi se nitko nije obratio. Imam informacije, kao i vi, s tih svih portala, da je klub u nekim dugovima. Međutim, nitko mi se od kraja sezone nije javio. Ljudi iz Slovačke su mi korektno prišli i prezentirali mi plan te sam prihvatio njihovu ponudu – dodaje sada već bivši kapetan Građana koji za kraj poručuje:

- Ne želim govoriti o financijama. Šibenik je moj klub, ja mu želim svako dobro. Tamo svatko poimenično zna svakog navijača, svakog čovjeka u tom gradu, tako da neću reći niti jednu negativnu stvar o njemu. To je moj klub!

Vezano za stvari koje se tiču mene i uprave, nadam se da će se netko udostojati nazvati me i da ćemo te stvari riješiti kao normalni ljudi. A Šibenik će, neovisno s kojom ekipom igra, na Baldekinu uvijek biti favorit!

Prema neslužbenim informacijama odlasku iz kluba ozbiljno razmišljaju ne samo etablirani igrači, već i talentirani mladi Šibenčani pa je pravo pitanje što će se dogoditi s klubom koji je prošle sezone unio pravu svježinu u učmale odnose moći u hrvatskoj košarci. Neće valjda plesati samo jedno ljeto?