Hrvatska
Bivši Mrav u Švicarskoj

Bivši Mrav u Švicarskoj

Autor: Paulo Sarić

Babić je prošlu sezonu odradio u dresu Zaboka kojemu se priključio početkom siječnja.

Iskusni Zagrepčanin Petar Babić prije nekoliko je dana potpisao ugovor sa švicarskim prvoligašem Starwings Basketom iz Basela. Babić je karijeru započeo u Zrinjevcu, a našoj je publici zasigurno najpoznatiji iz razdoblja u kojemu je nosio dres KK Zagreb. U Trnskom je proveo punih devet godina tijekom kojih je klub iz Novog Zagreba napredovao od simpatičnog kvartovskog kluba koji je godinama pri vrhu hrvatske košarke do najvećih visina na koje se jedan hrvatski košarkaški kolektiv može uspeti – igranja Eurolige. Tijekom svog boravka u žutom dresu Babić je osvojio tri hrvatska kupa i jedan naslov prvaka države, a nastupio je i u šest utakmica Eurolige u kojima je prosječno ubacivao pet poena. Jednu od najboljih partija u karijeri, i svakako najbolju u najjačem europskom klupskom takmičenju, pružio je u susretu protiv Žalgirisa kojeg je završio sa 17 koševa. Nakon odlaska iz Trnskog zaputio se u rumunjsku Craiovu, a igrao je još u Interu iz Bratislave, te austrijskom Raiffeisen Welsu. Prošlu je sezonu započeo u KK Zapruđe koji se natječe u A2 ligi, a u siječnju se vratio u A1 ligu u redove Zaboka gdje je prosječno zabijao 7.2 poena uz 3.8 asistencija po susretu.


- Petar Babić se natječe na visokoj razini posljednjih 14 godina. Sudjelovao je u preko sto međunarodnih utakmica te će donijeti organizaciju i stabilnost našoj igri – kazao je trener Starwingsa Roland Pavloski za službene stranice kluba.

Tijekom svoje dugogodišnje karijere Babić se okrunio i zlatom s Mediteranskih igara u Pescari 2009. godine kada je hrvatska reprezentacija pod vodstvom Josipa Vrankovića u finalu svladala Grčku rezultatom 72-60.