Europa i Svijet
Regija
Bivši prvak Europe s Jugoplastikom našao posao u Japanu

Bivši prvak Europe s Jugoplastikom našao posao u Japanu

Autor: Paulo Sarić

U Tokiju će imati poznato društvo.

Nekadašnji razigravač splitske momčadi, Luka Pavičević, postao je trener Toyota Alvarka iz Tokija. Trofejni košarkaš koji je do kraja prošlogodišnjeg izdanja regionalne lige bio na klupi Budućnosti potpisao je ugovor s momčadi iz japanske B.League. Pavičević je igračku karijeru započeo u momčadi iz Podgorice iz koje je nakon povratka s koledža prvo prešao u redove Cibone, da bi se zatim skrasio u Splitu s kojim je osvojio tri naslova europskog prvaka. 



Trenersku je karijeru započeo u OKK Beograd, a najduže se zadržao na klupi berlinske ALBE koju je vodio čak četiri sezone. Nakon razdoblja na čelu reprezentacije Crne Gore preuzeo je Iran, prije nego se vratio u domovinu i odradio nepunu sezonu u Podgorici. Poslije ispadanja u doigravanju regionalne lige od Mega Leksa dobio je otkaz te se vratio u Aziju i preuzeo japansku košarkašku reprezentaciju. Koliko stručnjaci iz Zemlje izlazećeg sunca cijene njegov trenerski opus dovoljno govori dvogodišnji ugovor koji je jučer potpisao s momčadi iz Tokija.

U redovima Toyote će ga dočekati nekoliko lica poznatih hrvatskim ljubiteljima košarke. Dvojica glavnih igrača tokijske momčadi su bivši igrači Zadra i Zagreba, Trent Plaisted i Diante Garrett.