Europa i Svijet
U njemu je vidio 'Kukoča za siromašne' i pogodio: Bjelica razbio Lakerse i oduševio Stevea Kerra

U njemu je vidio 'Kukoča za siromašne' i pogodio: Bjelica razbio Lakerse i oduševio Stevea Kerra

Autor: Z.D.

Sjajna igra i pobjeda protiv jednog od favorita za naslov.

Trener Golden Steae Warriorsa Stevea Kerra nije krio oduševljenje sjajnom igrom 33-godišnjeg Srbina Nemanje Bjelica, igrača kojeg su nerijetko zbog visine, stila igre i garda uspoređivali s Tonijem Kukočem, 'stanarom' Kuće slavnih. Daleko je od takve karijere, ali odličan i koristan igrač, rekli bi Amerikanci poor men’s Kukoč iliti po naški – Kukoč za siromašne. Da se u njemu to krije vidio je i Kerr, negdašnji Kukočev suigrač i prijatelj. 

Bjelica je na otvaranju sezone odigrao savršenu utakmicu protiv jednog od favorita za naslov prvaka NBA lige  Los Angeles Lakersa. Ratnici su slavili nakon preokreta uz veliki doprinos srpskog košarkaša, koji je kao nekada Kukoč, donosio pravovremene i dobre odluke u igri.

'Bjelica je puno više od šutera. Sjajan je prodoru, koristi finte, odlično asistira, stvarno JE odličan igrač. On je od prvog dana pokazao da uživa u Golden Stateu. U predsezoni smo mu našli pravu ulogu u momčadi i već na samom početku lige pokazuje da je pravo pojačanje za nas.

Bjelica je u pobjedi 121:114 sudjelovao s 15 poena, 11 skokova i četiri asistencije za 25 minuta provedenih u igri.

“Nekoliko je puta rekao kako uživa igrati u našoj momčadi. Odlično se uklopio', rekao je Kerr.

Zvijezda Warriorsa Stephen Curry također je uživao u Bjeličinom izdanju.

'Slobodan je u igri, prijeti vanjskim šutom,  čita obranu, pronalazi slobodne suigrače... Bio je užitak gledati ga', rekao je Curry.

Dojučerašnji krilni centar Mimia je tijekom ljeta ostao bez kluba, spominjao se mogući povratak u Europu. Steve Kerr ga je priključio svojoj momčadi i očito nije pogriješio jer Bjelica je prvi igrač koji je u igru ušao sa klupe i ostvario 'double-double' učinak u dresu Golden Statea od 1981. godine kada je to uspjelo Samu Williamsu.