Europa i Svijet
Bogdanović promašio sve iz igre, Bender opet iskoristio minutažu

Bogdanović promašio sve iz igre, Bender opet iskoristio minutažu

Autor: Teo Cilar

Dragan Bender u borbi za mjesto u momčadi odlično koristi pružene prilike.

Od hrvatskih košarkaša sinoć su na NBA terenima bili samo Bojan Bogdanović i Dragan Bender koji su se sastali u međusobnom susretu. Uvjerljivo bolji bili su Bucksi koji su slavili protiv Jazzera s 133:99 (34:23, 30:23, 37:22, 32:31).

Utakmica je bila jednosmjerna od samog početka, a Bucksi su samo povećavali svoju prednost do konačnih plus 34. Bogdanović je svoju drugu utakmicu u dresu Jazza odigrao vrlo loše. On je za 17 minuta na terenu ubacio 6 poena uz dva skoka. Promašio je svih osam šuteva iz igre (dvica 0/4, trica 0/4) dok je svih šest slobodnih bacanja pogodio. Tony Bradley najbolji kod Utah Jazzera s 17 poena i 10 skokova dok je Donovan Mitchell zabio 14 uz 5 skokova.


Giannis Antetokounmpo najbolji kod Bucksa s 22 poena, 11 skokova i 4 asistencije, Brook Lopez i Khris Middleton su zabili po 14 poena dok je naš Dragan Bender bio odmah iza njih. Igrao je 15 minuta, a za to je vrijeme zabio 11 poena (1/3 dvica, 2/2 trica, 3/4 slobodna bacanja) i imao 3 skoka, dvije asistencije i 3 blokade. Nije loše za nekoga tko se bori za mjesto u momčadi. Nadamo se da će nastaviti u dobrom ritmu i u preostale tri utakmice NBA predsezone gdje njegovi Bucksi igraju protiv Dallasa, Washingtona i Minnesote.