Europa i Svijet
Hrvatska
Bojan i Bogdan u istoj momčadi?!

Bojan i Bogdan u istoj momčadi?!

Autor: Paulo Sarić

Hrvatski reprezentativac je vruća roba na NBA tržištu

Hrvatski reprezentativac i igrač Washington Wizardsa Bojan Bogdanović privukao je interes mnoštva NBA momčadi. Izvrni šuter s trogodišnjim iskustvom u najjačoj ligi svijeta ograničeni je slobodni igrač što znači da smije pregovarati s kim želi oko novog ugovora, no i da njegov sadašnji poslodavac, ukoliko naš reprezentativac prihvati ponudu drugog kluba, ima rok od 48 sati da izjednači ponudu druge momčadi.

Bogdanović je u NBA ligu došao 2014. nakon tri sezone u turskom Fenerbahçeu i odmah je dobio priliku u Brooklyn Netsima. Prve je godine prosječno zabijao devet koševa po susretu, da bi mu brojke iz godine u godinu rasle pa je prošlu sezonu završio s 13.7 poena u prosjeku. Uoči završetka prijelaznog roka razmijenjen je Washington gdje je nastavio s dobrim predstavama i privukao interes brojnih klubova. Prema špekulacijama iz dobro informiranih izvora za Bogdanovića su zainteresirani Sacramento Kingsi, Denver Nuggetsi i Atlanta Hawksi. Ukoliko mu daju ponudu koju ne bude mogao odbiti, a momčad iz glavnog grada odluči da nije spremna toliko platiti, Bogdanović bi karijeru mogao nastaviti u jednom od ta tri tima.

Posebno bi zanimljivo bilo da preseli u glavni grad Kalifornije i tamo udruži snage sa srbijanskim reprezentativcem Bogdanom Bogdanovićem koji je blizu potpisa za Kingse. Prilikom drafta na kojemu je odabran tadašnji igrač Partizana tijekom prijenosa su prikazani sažeci karijere našeg reprezentativca. Sramotna pogreška u svakom slučaju! Zamislite samo kakve bi probleme komentatorima i sportskim novinarima stvarala dva Bogdanovića u istoj momčadi. Bogdan i Bojan. Hrvat i Srbin. Neke se stvari ne mogu kupiti novcem…