Hrvatska
Regija
Bolnica Gripe - izvolite...

Bolnica Gripe - izvolite...

Tko će igrati?

Nadao se Splitov trener Ante Grgurević da će na gostovanju kod Helios Sunsa u 22. kolu Druge ABA lige (utorak, 19) imati barem dvojicu igrača u rotaciji, i to će mu biti ispunjeno. 

Puno ozljeda je na Gripama, nevjerojatan je to splet okolnosti, sada su otpali Mauro Veljačić i Josip Jukić. Dakle, za igru su spremni Kedžo, Kalajžić, Cobbins, Vrgoč, Runjić, Gabrić i Marčinković, a na put su još otišli ozlijeđeni Veljačić, Rebić i oporavljenik Omrčen.

- Valjda će mi se ostvariti želja da imam dva igrača u rotaciji. Nije još sigurno, ima još vremena do početka utakmice, ali nadam se tome. Morali smo posegnuti za nekoliko igrača, koji neće moći igrati, već će samo sjediti na klupi kako bi imali deset igrača. Tu su tri-četiri igrača koji neće moći participirati, već će sjediti na klupi da upotpune broj - rekao je Grgurević.

Sukladno manjem broju raspoloživih igrača "Žuti" će morati prilagoditi taktičke varijante, ali bez obzira na to Grgurević se ne želi opterećivati tko mu je na raspolaganju.

 - Svi ćemo stati, obući žutu majicu. Sigurno je da ćemo igru prilagoditi postojećoj situaciji. Od onih koji igraju očekuje se više od stopostotnog angažmana. Igrat ćemo kao da nas je dvanaest i bez obzira na sve tražit ćemo način da dođemo do pobjede. Mi nismo ovdje da plačemo, ako budemo plakali onda ćemo se skrivati iza toga, a to nije dobro. Svi nosimo odgovornost od koje ne bježimo - kaže Grgurević.

Helios se ove sezone pokazao kao "domaćinska" momčad.

- Puno su jača momčad kući nego vani. Igraju tranzicijski dosta dobro. U prvom našem susretu dosta smo ih dugo lomili. Imaju snagu pod košem, solidan šut - zaključio je Grgurević.