Hrvatska
Bosco kao zagrijavanje za Partizan

Bosco kao zagrijavanje za Partizan

Autor: Paulo Sarić

'Salezijanci' prvi put gostuju na Višnjiku.

Nakon uvjerljivog poraza u nedjelju u Crnog Gori kada su nekoliko minuta prije kraja za domaćim Mornarom zaostajali velikih 20 poena, pred košarkašima Zadra prilika je za povratak na pobjedničke staze. Protivnik teško da može biti bolji. Radi se o posljednjeplasiranoj momčadi HT Premijer lige KK Bosco koji je u dosadašnjih 11 kola upisao samo jednu pobjedu.

Zagrepčani u Zadar stižu u dobrom raspoloženju nakon promjene trenera i iznenađujućeg trijumfa na Baldekinu, stoga nema mjesta opuštanju.

- U goste nam dolazi ekipa Bosca koja je ove godine imala jako dobre partije. Doduše, bilo je tu i nesretnih poraza u zadnjim sekundama. Pobjeda nad Šibenikom na Baldekinu u kupu me nimalo ne iznenađuje. Riječ je o momčadi koja je spoj mladosti i iskustva. Imaju dobre mlade poletne igrače, ali i starije koji im donose određeni ton i iskustvo što smo mogli dobro vidjeti u posljednjoj utakmici u kojoj su pod šokom promjene trenera odigrali odličnu partiju – izjavio je u najavi večerašnjeg susreta trener Zadra Ante Nazor.

Plan za pobjedu je znan.

- Moramo biti oprezni od samog starta i nastojati nametnuti svoj ritam, posebno što se tiče agresivne obrane. No, trebamo poboljšati i kombinatoriku, timsku igru i momčadski duh te tražiti kolektivni ritam šuta. Ne očekuje nas nimalo lagan zadatak. Želimo rasporediti poene i odgovornost na sve pozicije i na sve igrače i time podignuti momčadsko samopouzdanje – dodao je Nazor kojemu će današnja utakmica poslužiti kao dobar trening pred subotnji dvoboj s Partizanom.

Utakmica se igra u srijedu s početkom u 19 sati u dvorani „Krešimir Ćosić“.