Hrvatska
Bosco namučio Cibonu, bilo je i +10 za Tomasovu momčad

Bosco namučio Cibonu, bilo je i +10 za Tomasovu momčad

Autor: Cibona Photo: Marin Sušić

Otpor je slomila Kapustina trica

Cibona i dalje niže pobjede u HT Premijer ligi, no posao protiv gradskog suparnika Bosca u dvorani Boško Božić-Pepsi uopće nije bio lagan bez obzira na krajnjih, naizgled prilično uvjerljivih 88:99 (27:19, 21:30, 18:21, 22:29). Domaćin je bolje otvorio utakmicu i održavao prednost tijekom prvih deset minuta, da bi Vukovi agresivnije i odgovornije ušli u drugu dionicu susreta u kojoj su preokrenuli rezultat i držali vodstvo sve do završnice treće četvrtine. Tada je Primorac uspio opet dovesti Bosco u pozitivu (66:65), ali više od toga Tomasovi izabranici ipak nisu uspjeli učiniti. Kada je Kapusta na 2:53 minute do kraja ubacio tricu za 82:91 postalo je jasno da će Sesarova momčad osvojiti nove bodove. 

U finišu dvoboja više nije bilo neizvjesnosti, pa su Cibosi nastavili svoj niz prvenstvenih pobjeda. Cibonu je predvodio vrlo dobri Mazalin s 21 poenom i 6 skokova, Kapusta je ubacio 16 koševa uz 9 asistencija, a Majcunić je imao učinak od 14 poena i 7 skokova. U domaćim redovima iskazali su se Krajnović s 20 koševa, Jurič je dodao 18 uz 10 skokova, dok je Katura postigao 16 poena.

Josip Sesar, trener Cibone:

„Teška utakmica, ali očekivano poslije lošeg drugog poluvremena protiv Crvene Zvezde. Normalno da se tako u momčad uvuče i mala nesigurnost. Međutim, nakon „toplo-hladnog“ prvog poluvremena gdje smo gubili deset poena, pa poveli s istom razlikom, održali smo sastanak u svlačionici gdje su dečki shvatili kako trebaju odreagirati i odigrati u drugom dijelu. Mislim da niti u jednom trenutku utakmica nije došla u pitanje. Čestitke mojim igračima i pohvale Boscu za dobar dvoboj“.

Lovro Mazalin, igrač Cibone:

„Čestitao bih svojim suigračima i stožeru - izvukli smo pobjedu, što je najvažnije. Očekuje nas gust i težak raspored u sljedećih par tjedana. Prvo poluvrijeme nam treba biti dobra lekcija što ne smijemo i ne trebamo raditi ubuduće. Sada se okrećemo Budućnosti“.

Ivan Tomas, trener Bosca:

„Čestitke Ciboni na pobjedi. Mislim da smo danas gledali dobru, mušku utakmicu. Također, čestitke i našim igračima na prikazanoj igri, mislim da su dali svoj maksimum. To se, uostalom, i vidjelo na rezultatu, držali smo ga aktivnim nekih 35 minuta. Nažalost, za nešto više nam je nedostajalo koncentracije i kvalitete“.

Petar Babić, igrač Bosca:

„Držali smo se skroz do kraja. Imali smo neke svoje pogreške koje je ovako ozbiljna momčad poput Cibone odmah kaznila, ali nismo se predavali. Na kraju su gosti zasluženo pobijedili. Mi moramo samo nastaviti ovako raditi i igrati, onda će nam se sigurno to i vratiti“.