Hrvatska
Regija
Božić i Drežnjak putuju sa Zadrom u Beograd, nakon toga će se priključiti reprezentaciji

Božić i Drežnjak putuju sa Zadrom u Beograd, nakon toga će se priključiti reprezentaciji

Autor: KK Zadar Photo: Zvonko Kucelin/KK Zadar

Zadar na dva gostovanja

Pred košarkašima Zadra nove su dvije gostujuće utakmice koje će odraditi “u komadu”. Prvo sutra od 20 sati u Zagrebu igraju utakmicu 7. kola HT Premijer lige protiv Dinama, nakon čega putuju za Beograd, gdje ih u ponedjeljak od 18 sati očekuje utakmica 6. kola AdmiralBet ABA lige protiv Crvene zvezde.


U najavi riječ je o dvjema dijametralno suprotnim utakmicama, s obzirom da su u prvoj Zadrani veliki favoriti, a u drugoj potpuni autsajderi. No, u konačnici je uvijek jedino mjerilo parket.

– Nakon jučerašnje utakmice protiv Cedevite, danas su na rasporedu regeneracijski treninzi, a sutra ujutro ćemo se pripremiti za Dinamo i krenuti na put. Riječ je o momčadi koja je nova u ligi i sigurno ima veliki entuzijazam i želju za dokazivanjem u najvišem razredu hrvatske košarke. Imaju i iskusnih i mladih igrača, treba ih respektirati i pripremiti se za njih najbolje što možemo s obzirom na vrijeme koje nam je na raspolaganju – kaže Danijel Jusup, trener Zadra.


Njegovoj momčadi bit će to četvrta utakmica u osam dana, a žestok ritam nastavlja se već tri dana kasnije u Beogradu.


– Jasno je da je Zvezda u svojoj dvorani veliki favorit. Za nekoga su te utakmice najlakše, a meni osobno najteže, jer je protivnik toliko kvalitetan i još k tomu igra na domaćem terenu tako da šanse za iznenađenje objektivno nisu velike. Ali, dok se igra šansa uvijek postoji. I za tu utakmicu ćemo se pripremiti najbolje što možemo i pokušati dati sve od sebe – dodao je Jusup.


Također, trener Zadra potvrdio je da će Luka Božić i Dario Drežnjak putovati s momčadi u Beograd, a po povratku će se priključiti pripremama hrvatske reprezentacije za kvalifikacijske utakmice za Eurobasket protiv Austrije i Poljske.