Hrvatska
Bralić: Teško je igrati kada ti tri igračice rijetko odrade i jedan trening

Bralić: Teško je igrati kada ti tri igračice rijetko odrade i jedan trening

Izjava koja otkriva stanje u hrvatskoj ženskoj košarci.

Košarkašice Trešnjevke su u 5. kolu Prve ženske lige stigle do četvrte pobjede. Slavile su u gostima kod Šibenika 62-80. 

Trešnjevka 2009 je pokazala zube već u prvom poluvremenu i do kraja utakmice suvereno držala prednost. Za Šibenik je Ina Marin ubacila 18 poena, Mia Vukšić 12, a Antonia Chiabov 11 uz 9 skokova.

U redovima Trešnjevke 2009 Maria Estella Rojo Torres je ubacila 22 poena uz 6 asistencija, Cassidy Clark je dodala 18, a Josipa Pavić 16 poena uz 12 skokova i 5 asistencija.

„Čestitam svojim igračicama na pobjedi, također protivniku na dobroj igri. Utakmica je bila interesantna s dosta koševa, ukupno 142, i zanimljiva za publiku. Mi smo iskoristili svoje prednosti u skoku i iskustvu.“ - rako je nakon utakmice trener Trešnjevke Dean Nemac. Njegov šibenski kolega Stipe Bralić ovako je prokomentirao susret. 

„Igrali smo protiv ekipe koja je jedan od glavnih favorita za osvajanje prvenstva. Puno su uigraniji i imaju veći fond igračica. Vrlo teško nam je igrati protiv ekipa koje igraju i treniraju zajedno, a nama tri igračice rijetko odrade i jedan trening. Nisam nezadovoljan, a igrali smo koliko smo mogli u ovom trenutku i bilo je jako dobrih perioda igre. Ako nastavimo ovako igrati oko ostanka ne bi trebalo biti problema.“

Kompletna statistika OVDJE.