Hrvatska
Branković umjesto Krajine, Prkačin upitan

Branković umjesto Krajine, Prkačin upitan

U Draženov dom dolazi Mega.

Cibona će u naredna dva dana u Draženovom domu ugostiti Megu Soccerbet i Vrijednosnice Osijek.

Prva na rasporedu je utakmica s Megom u okviru ABA lige protiv koje će Vukovi pokušati doći do prve pobjede u regionalnoj ligi. Mega je ekipa koja je otvorila prvenstvo sa pobjedama protiv Igokee i Zadra, dok je Cibona pretrpjela dva teška poraza od Zvezde i Mornara, koji su i pretendenti za osvajanje lige. Na ovoj će utakmici posebno biti zanimljivo vidjeti okršaj dva centra. Filip Bundović je na strani Cibone u utakmici 2. kola zabio 22 poena uz 9 skokova i najveću valorizaciju od svih abaligaških igrača taj vikend (31), dok je na drugoj strani talentirani Marko Simonović koji je bio MVP prvog kola.

Cibona ima i promjena u rosteru. Za utakmicu ABA lige priključit će mladog Danka Brankovića koji dolazi na mjesto Kristijana Krajine. Upitan je još nastup Prkačina koji je ozlijedio gležanj na utakmici protiv Mornara.

Uoči utakmice s Megom, susrete su najavili strateg Vukova Ivan Velić i igrač Mate Vucić.

Očekuje nas sigurno jedna teška utakmica. Znamo da je Mega tradicionalno nezgodan protivnik. Mlada su ekipa koja igra agresivnu košarku, dobro trče i imaju dosta igrača koji će sigurno u skorije vrijeme biti u NBA ligi. Znamo kakv je to projekt i što im je cilj. Mi smo imali dosta problema nakon prethodne tri utakmice koje smo igrali unutar 5 dana. Prkačina muči ta ozljeda gležnja, Novačića koljeno, Krajina još nije zaliječio svoje ozljede tako da neće ni biti u sastavu. Jednostavno ne može pratiti ovaj ritam. Iz tog razloga ćemo već protiv Mege priključiti Brankovića. Bez obzira na sve te probleme, očekujem da momci daju sve od sebe i da pokušamo doći do prve pobjede u ABA ligi. U ponedjeljak igramo protiv Osijeka i to je sad rano komentirati, ali nadam se da nam ova utakmica s Megom neće donijeti nove probleme po pitanju ozljeda i da ćemo s Osijekom biti svi zdravi- rekao je trener Velić.

Mate Vucić je susret najavio ovako:

Nakon 2 teška poraza protiv realno kvalitetnijih ekipa, dolazi nam Mega. Moramo ući maksimalno koncentrirano u utakmicu i držati se plana igre. Ključno je iskontrolirati skok i zatvoriti njihove kontranapade, uvesti ih u igru 5 na 5. Ako ispoštujemo te dvije stvari, možemo se nadati pobjedi.

Utakmica s Megom igra se u nedjelju u 17.00 sati. Prijenos utamice će biti na Areni Sport 2.

Utakmica s Osijekom igra se u ponedjeljak u 18.00 sati. Prijenos utakmice će biti na HKS TV.

Ulaznice za obje utakmice kupuju se isključivo preko sustava Ulaznice.hr!

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore