Hrvatska
Brat hrvatskog reprezentativca potpisao za Zadar

Brat hrvatskog reprezentativca potpisao za Zadar

Autor: Teo Cilar

Talentirani junior odlučio se za dolazak u KK Zadar.

Jure Planinić (17) novi je igrač KK Zadar. Mlađi brat hrvatskog seniorskog reprezentativca Darka Planinića u Zadar dolazi iz Širokog Brijega, a ugovor je potpisan na četiri i pol godine. 

Ovaj talentirani i 207 cm visoki košarkaš bio je kapetan hrvatske kadetske reprezentacije i član HKK Široki sve do početka siječnja ove godine kada je nakon višemjesečne trakavice postao slobodnim igračem. Širokom je isplaćena odšteta u privatnom aranžmanu, a Planinić je od danas igrač KK Zadar.

Jure je prošle godine odbio ponudu španjolske Gran Canarije jer se nadao većoj minutaži za seniore Širokog, ali to se nije dogodilo te su klub i igrač raskinuli suradnju. Mogli smo ga vidjeti na Božićnom turniru u Splitu gdje je igrao za Cibonu koja mu je ponudila ugovor, a već duže vrijeme za njega se interesirala i Cedevita. 

Planinić je 2016. godine na Europskom prvenstvu divizije A bio na prosjeku od 10.1 poen, 6.9 skokova i 1.7 asistencija. 

Nakon dolaska Branimira Longina za Sportskog direktora KK Zadar, puno stvari se pomaklo na bolje, a najbolji dokaz tome je da se Planinić kojega su htjeli u svojim redovima Cibona i Cedevita odlučio za dolazak u Zadar. 

Agent braće Planinić, Slaven Princ rekao je kako će Jure kojem predviđaju visinu veću od 210 cm, potpisati za klub koji ponudi najbolji plan razvoja za njegovog igrača. Očito su najbolji plan predstavili KK Zadar i Sportski direktor Longin.